Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska - BiH 80:92

Popović: Ovo je seljački mentalitet, sve ću reći nakon Eurobasketa!

marko popovic joke vrankovic
Sanjin Strukić/Pixsell
04.09.2011.
u 21:44

Hrvatska košarkaška reprezentacija izgubila je u 4. kolu skupine C Europskog prvenstva u Litvi od BiH 80:92.

Hrvatski košarkaši nastavili su izluđivati svojim nastupima na Eurobasketu! Nakon blistava izdanja protiv Crne Gore, samo 24 sata kasnije, uslijedio je potop protiv Bosne i Hercegovine pa ih danas čeka "biti ili ne biti" dvoboj s Grcima (17 sati). Nakon drugog poraza u skupini, dokapetan Ante Tomić, i sinoć naš najbolji igrač (23 koša), nije nalazio riječi.

- Igrali smo bez srca . Nedostajalo nam je volje i motivacije. Ne može se dogoditi da nam jedan igrač (op.p. Teletović), ma kako god on bio dobar, za sedam prvih minuta zabije 15 koševa.

Još utučeniji bio je kapetan momčadi Marko Popović (10 koševa).

- Naš mentalitet je u banani. Sramota je da se mi u klubu trudimo nakon dvije lošije utakmice, a u reprezentaciji to ne činimo. Jedini uvjet za igranje u reprezentaciji je borbenost, a mi smo zbog njena nedostatka drugi put kažnjeni. Ljudi se sprdaju s nama, a mi se pravimo da nas to ne smeta, no i te kako nas je briga. S našim seljačkim mentalitetom mi smo u stanju pobijediti i Grčku, no zasad ću zadržati misli koje mi se vrte po glavi. Nakon zadnje utakmice dobit ćete od mene iskren komentar.

S obzirom da su se raspali protiv Finaca ("minus 28"), Bosance je trebalo nagaziti u prvoj četvrtini i pokušati im ubiti volju. Suprotno tome, suparnici su nam u prvih 10 minuta zabili 28 koševa, a jednako toliko i u posljednjoj četvrtini.

- Išli smo jako na Tomića, a napadali smo s četvorkama koje on onako dugonog ne može stizati. Iznenadili smo Hrvate spuštajući Teletovića pod koš od kuda je on kreirao šuteve za suigrače. Mijenjali smo ritam obrane i time zbunjivali - tako je utakmicu vidio bosanski izbornik Sabit Hadžić kojeg smo pitali kako je on oporavio svoju momčad nakon katastrofe.

- Vi ovdje nemate vremena za viku niti za incident. Imali smo dva sastanka i dogovorili da ćemo popraviti odnose koji su se poremetili protiv Finaca.

Hadžić je u tome uspio. Hoće li i Vranković protiv Grka?

- Ne bih imao zamjerki da se igralo pošteno i muški, no večeras smo prvi put ostali dužni. No ja i dalje vjerujem u ove momke.

Hrvatska ne može ispasti ako pobijedi Grčku, ali niti proći ako izgubi. Ako uz to još i Makedonci pobijede Bosance, ovi će otpasti, a naši će ići dalje s dva boda. Pobijede li Hrvati i Bosanci, stvorit će se krug od četiri reprezentacije sa omjerom 3-2 pri čemu će dalje proći BiH, Makedonija i Hrvatska, a otpasti Grčka.

Komentara 106

JO
jolly
22:41 04.09.2011.

budisvoj - toj komentar je jedino što mi je malo popravilo raspoloženje.

JA
JackRussell
02:31 05.09.2011.

podgora14 @ ti si četnik

EU
EUfan
22:25 04.09.2011.

Potcjenjivanje protivnika se u večini slučajeva obije o glavu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije