Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JAGODIĆ KURIDŽA

Srbin u Ciboni: Ne očekujem nikakve probleme

Marko Jagodić-Kuridža
rs.seebiz.e
24.07.2012.
u 18:20

– U biti sve se svodi na to kako se postavite prema navijačima, klubu i igri – smatra mladić

Marko Jagodić Kuridža krilni je centar koji je iz Čapljine prešao u Cibonu i postao prvo službeno pojačanje kluba ovog ljeta. Preporučio ga je Jasmin Repeša, pozvao Veljko Mršić, a 25-godišnjak s oduševljenjem prihvatio transfer.

– Sigurno da je prelazak u Cibonu veliki iskorak u mojoj karijeri jer je klub iz Zagreba, uz Partizan i Crvenu zvezdu, jedan od najvećih klubova u bivšoj Jugoslaviji. Još sam pod određenim dojmom, ali čvrsto stojim na zemlji – rekao je prošlosezonski MVP prvenstva BiH za banjolučki Glas Srpske.

Specifičnost je u cijeloj priči što će Jagodić biti prvi Srbin koji će zaigrati za Cibonu od osamostaljenja Hrvatske. Rođen je u Zadru, odrastao u Novom Sadu te ima i hrvatsko i srpsko državljanstvo pa ne vidi kako bi mogao imati problema.

– Nikad nisam ni pomislio da ću biti prvi Srbin poslije rata koji je zaigrao za Cibonu i mislim da neću imati problema u novoj sredini. U biti sve se svodi na to kako se postavite prema navijačima, klubu i igri. Recimo, ako igrate loše, i u nekom srpskom klubu navijači će vam zviždati i svašta vam govoriti s tribina, a ista je situacija i u drugim klubovima. Već sam igrao za Čapljinu gdje su Hrvati većina i nisam imao nikakvih neugodnosti tako da nemam straha od nastupa u ekipi iz Zagreba.

Vjeruje da će se za ulogu u momčadi i te kako morati boriti.

– Cibona me je dovela kao "back-up" igrača i svjestan sam da neću biti nositelj igre. Ono čime bih bio zadovoljan jest između 15 i 20 minuta po utakmici i to je ono čemu se nadam i čime bih bio prezadovoljan.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Hercegovac10101
Hercegovac10101
19:43 24.07.2012.

Marko super si igrao za čapljinu i kao Čapljinac sam ponosan što si bio i kod nas. Da Čapljina jest Hrvatska ali smo te prihvatili bez obzira na tvoju nacionalnost a ovi novinarčići napišu naslov kao da si čudovište a ne čovijek rođen u Zadru koji je znači i Hr državljanin. I tko sad raspiruje nacionalnu mržnju? Svaka čast Večernji! Dečko je sjajan i kao košarkaš i kao osoba, normalan bez obzira na sve. Sretno Marko!

OB
-obrisani-
23:29 26.07.2012.

Što fali Srbima, Srpkinje su meni super.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije