Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NLB liga

Srbija traži proširenje koje bi nama donijelo pet predstavnika

Košarka
02.03.2010.
u 10:27

Nakon dva nova poraza srpskih klubova u košarkaškoj NLB ligi, Hrvatska ima sve više izgleda da sljedeće sezone ima pet predstavnika u toj ligi.

Sada se Srbi zalažu za to da se sljedeće sezone NLB liga ne smanji na 12 klubova, što će ići jako teško jer je već davno potpisan ugovor o smanjenju lige između vodstva NLB i Eurolige.

Ostane li NLB liga sa 14 klubova, tada se ne bi smio mijenjati ni sustav po kojem se liga popunjava: Hrvatska, Slovenija i Srbija svaka automatski dobivaju po dva predstavnika, BiH jednog, a jedno je mjesto rezervirano za Budućnost. Država s najboljim nacionalnim koeficijentom u sezoni (Hrvatska) dobiva još dva mjesta, a druga i treća zemlja na toj ljestvici (Srbija i Slovenija) dobivaju još po jedno mjesto.

Dodatnog predstavnika dobiva država s najboljim omjerom u posljednje dvije sezone (Hrvatska). Po tom bi ključu Hrvatska imala pet predstavnika.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije