Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKA - SRBIJA 71:80

Srbi bolji u finalu Ex-Yu turnira

'06.08.2011., Arena Stozice, Ljubljana - U Stozicama se odrzava prvo izdanje prijateljskog kosarkaskog turnira pod nazivom Addeco pokal EX-YU 2011. na kojem nastupaju svih sest bivsih jugoslavenskih r
'Sanjin Strukic/PIXSELL'
09.08.2011.
u 22:51

Hrvatska košarkaska reprezentacija izgubila je u prijateljskoj utakmici od Srbije 71:80 u finalnoj utakmici Adecco cupa Ex-Yu zemalja u Sloveniji.

"Bit će mi merak gledati finale između Hrvatske i Srbije", kazao je izbornik BiH reprezentacije Sabit Hadžić. I doista, onih 3500 gledatelja u Stožicama dobili su odličan finale u kojem su slavili Srbi (80:71) i postali pobjednici prvog turnira zemalja nastalih raspadom bivše SFRJ.

Kihnula i obrana

Naši su igrali odlično do 33. minute, imali su tada i vodstvo od deset koševa (67:57). Nažalost, nakon Ivkovićeva time-outa, naši dvaput u napadu ulaze u "cajtnot", Tomić, Žorić i Draper promašuju, Markoti ispada lopta u prodoru. Srbi su za to vrijeme trpali u koš, preko Tepića i Krstića napravili su seriju od 13-0 u četiri i pol posne hrvatske minute. U toj završnici obezglavio nam se napad, a kihnula nam je i obrana pa su Srbi za manje od sedam minuta zabili 23 koša naspram naša četiri.

Priznao je hrvatski izbornik Joke Vranković da je povlačenje Simona i Drapera na klupu kod 67:57 pokrenulo lavinu.

- Ponestalo nam je napadačke kreativnosti. U tim trenucima izvadio sam Drapera, a uveo Popovića jer sam htio proširiti rotaciju, trebat će nam širina na Eurobasketu. Iz istog razloga sam duže držao i Stipčevića. Da smo ovu utakmicu igrali na EP, tom logikom sigurno ne bih mijenjao - kazao je Vranković.

Srpski izbornik Ivković nije htio otkriti što je rekao igračima u ključnoj minuti odmora, ali se zahvalio Ljubljančanima.

- Nama je ovaj dvoboj bio težak za igrati. Mislim da je slovenska publika većinski bila uz nas. Nisam očekivao toliku draž i želju svih momčadi za pobjedom. Hrvatska je bila ugodno iznenađenje turnira, njihov trener svoj posao radi dobro.

Prijelomni trenuci bili su i kada je Ante Tomić (14 skokova, 7 napadačkih) napravio četvrti i peti prekršaj na Krstiću i izašao.

- Ja sam u tom razdoblju igrao loše. Nismo mogli niti na trici nešto kreirati, a kamoli dublje prema košu. Možda je tome kumovao i izlazak Simona i Drapera - primjetio je Tomić.

Još moraju učiti...

Za Hrvatsku koševe su zabili Bogdanović 17, Tomić 13, Barać 11, Simon 10, Tomas 7, Popović 5, Draper i Markota 4, dok je borbeni Žorić ostao bez ubačaja. Srbe su predvodili Savanović (17) i Krstić (16) a ubojitu završnicu kreirali su i Tepić (12) i Teodosić. Najbolji strijelac turnira Bogdanović član je i najbolje petorke uz Teodosića, Krstića, G. Dragića i Teletovića, a MVP je srpski kapetan Krstić.

Srbi su još jednom pokazali Hrvatima kako se pobjeđuje u ovakvim utakmicama. Oni to znaju, a naši to tek trebaju naučiti.

Ključne riječi

Komentara 75

NE
Nemgur
00:37 10.08.2011.

Dobar je ovaj što tip se rodio u Hrvatskoj i hoće pasoš....e,stari moj to možeš dobiti u Leskovcu ili Paraćinu....ovdje se dijele putovnice...

OG
ognjeni
23:36 09.08.2011.

Kako se uvjek userete od Srba,ovo postaje vise degutantno,pa vi nemozete da zavrsite ni dobijene meceve

MA
Matan11
16:05 10.08.2011.

Ne znas ni hrvatski pisati pa pises \'shvatanja\'.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije