Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pobijedili 88:76

Split slavio u Trnskom, Zagreb u produžetku bez koša

KK Split (1)
Tino Jurić/Pixsell
VL
Autor
Antonela Vukorepa/VLM
14.04.2013.
u 15:48

- Nemamo pravo sanjati četvrto mjesto i plasman u polufinale s ovih devet igrača koliko nam zdravo, tvrdi trener žutih

Teži zadatak nego uzeti skalp nekom zagrebačkom klubu košarkašima Splita postalo je pronaći adekvatno noćenje.  Uoči utakmice. 5 kola Lige za prvaka protiv Zagreba, kojeg su pobijedili nakon produžetaka sa 88:76 (76:76) , činilo se kako će na nedjeljnu utakmicu koja se igrala u podne putovati ravnom zorom direktno iz Splita. 

Prošli puta snalazili su se kod zagrebačkih prijatelja, udomitelj je bio i Dario Šarić kojeg su oni prošlog ljeta udomili na treninzima, no i gostoprimstvo očito ima svoje granice pa su ovaj put bili prisiljeni plaćati hotel što je za klub teški \"luksuz\". Srećom, sa svojim privatnim novcem uletio je predsjednik kluba Ilija Naletilić. 

- Da dečki nisu prespavali u Zagrebu, teško bismo pobjedili - rekao je trener Splita Mladen Erjavec. Splićani sada imaju omjer 3-2 pa bi se s Jollyjem (3-2) trebali boriti za četvrto mjesto, posljednje koje vodi u završnicu.

A moglo je u Trnskom proći i bez produžetaka što najbolje sugerira činjenica da mravi u tih pet minuta nisu ubacili niti koš, a žuti su ih stavili 12, od kojih šest mlada nada hrvatske košarke Paolo Marinelli.

- Puno mi to znači za samopouzdanje, no mogu ja još i bolje - kazao je Paolo. 

Splićane su do pobjede predvodili Josip Sobin sa 19 koševa i pet skokova te Ivan Siriščević sa 18 koševa i devet skokova, a jednak je učinak uz dva skoka više kod Zagrepčana imao Miralem Halilović. Iako je Zagreb regularni dio sezone završio na prvom mjestu, nakon pet kola doigravanja je bez pobjede pa su nade u četvrto mjesto potpuno okopnile.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije