Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
aba liga

Cibosi sad s parketa mogu odmah u kafić

Cibona (1)
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/26
23.12.2012.
u 18:45

Sad imate svoju kafanu i nemojte da vas viđam kod drugih - našalio se Cibonin simpatizer glumac Enis Bešlagić prigodom otvaranja klupskog kafića "Heja, heja cibosi"

Dominiravši u derbiju začelja protiv Szolnokija (97:71), Cibona je umakla sa začelja. Nastave li cibosi igrati poletno i energično kao sinoć protiv Mađara i trenutno 9. mjesto bit će ružna prošlost. Optimizam vukova podgrijava i pridošli Amerikanac Smush Parker koji je je zabio 17 koševa i najavio djelić onoga kakav bi mogao biti ako se kondicijski dovede u red.

- Za njegov pristup treninzima nemam zamjerke, a da li će ostati među nama ovisit će o tome hoće li biti dovoljno ambiciozan da skine višak kilograma i napuni pluća - objasnio je Cibonin trener Danijel Lutz.

U najvećoj ovosezonskoj pobjedi vukova čak sedmorica igrača zabila su 10 i više koševa, a najveći radni učinak imala su dvojica Amerikanaca, branič Strawberry (14 koševa, 8 asistencija) i centar Hamilton (14 koševa i 13 skokova, pet napadačkih). Cibonini centri (Žižić 10 koševa) posve su zaustavili najkorisnijeg igrača ABA lige, bivšeg cibosa Martona Badera (8 koševa, 5 skokova). Dario Šarić zabio je pak 10 koševa i ukrao tri lopte te zaradio indeks korisnosti valorizacijsku ocjenu devet.

- Današnja uložena energija bila je, nažalost, proizvod odmora nakon povratka iz Skopja, no ja ubuduće želim da ovako prštimo od energije zbog našeg rada na treninzima - objašnjavao je Lutz.

Njega smo, zajedno s igračima i gradonačelnikom Bandićem, vidjeli na otvaranju klupskog kafića nazvanog "Heja, heja cibosi" u kojeg se može ući izravno s parketa.

Doduše, to im je bila i obveza, kao što će biti nakon svake utakmice jer bi se ondje trebali družiti s klupskim navijačima.

Poklonici Cedevite pak nisu imali razloga za veselje jer su cedevitaši izgubili od Radničkog u Kragujevcu (85:77) zahvaljujući lošoj obrani na slovenskom razigravaču Ćapinu (23 koša, čak sedam trica, 8 asistencija). Kod gostiju Suton i Green su zabili po 15, a Tomas 17. Split je pak sinoć na Gripama pobijedio Olimpiju 78:70.

Poredak nakon 15. kola: 1. Igokea 12-2, 2. C. zvezda 10-5, 3. Partizan 10-5, 4. Cedevita 9-6.... 9. Cibona 6-9, 10. Zadar 6-9, 11. Split 6-9.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar comandante
comandante
07:48 24.12.2012.

Vazna pobjeda dudese izborena providnimguranjem faulova madjarima i to glavnim igracima iako takva pomoc nije bila potrebna. Umjesto kafice trazita trenera jer igrate lose pa vam i Saric igra bezveze,cisto divljanje sa vise strana.

ZA
zaja1
11:54 24.12.2012.

igrači cibone (a i trener) su ionako previše u kafiću, a premalo u dvorani. cibosi, hitno trebate trenera, jer ovo što vi igrate je ulična košarka bez glave i repa, i bez obrane.

JO
jolly
09:38 24.12.2012.

Ovo je trebao biti izvještaj s utakmice, a ne reklama za kafić.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije