Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CIB -ced 73:64

Šarić debitirao, Cibona slavila, Tedeschi otišao ranije

KK Cibona (1)
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
1/11
09.12.2012.
u 19:07

- Mislim da bi uprava napravila dobar potez kad bi Lutzu dala ugovor do kraja sezone - rekao je Marin Rozić

Košarkaši Cibone slavili su protiv Cedevite 73:64 u 12. kolu ABA lige i prekinuli niz od devet uzastopnih poraza. Dario Šaric je debitirao i za 20 minuta zabio osam koševa, uz pet asistencija, četiri skoka te po jednu ukradenu i izgubljenu loptu. U više navrata plavi devet zaradio je pljesak dvorane.

- Nisam imao tremu. Osjećam se kao da sam tu puno dulje, kao da pripadam ovdje od početka. Sigurno da mi je drago bilo čuti ovacije s tribina, ali tek ih trebam svojim igrama zaslužiti - rekao je Dario.

Briljirali su Žižić i Strawberry sa po 16 koševa, a i kapetan cibosa Marin Rozić odigrao je utakmicu kakvu dugo ne pamti. Ubacio je 13 koševa, uz dvije asistencije, pet skokova i šest ukradenih lopti.

- Presretan sam! Ne mogu opisati koliki mi je kamen pao sa srca nakon toliko poraza. Mislim da bi uprava napravila dobar potez kad bi Lutzu dala ugovor do kraja sezone. Otkako je on došao, dobio sam minutažu, imam osjećaj da mi vjeruje, a i konačno znam koja je moja uloga u ovoj momčadi - rekao je Rozić.

Lutz je pak prebacio zasluge na igrače.

- Bez demagogije, ali sav kredit ide igračima. Hvala Roziću na komplimentima, ali vidjet ćemo sto će biti u budućnosti - v.d. trenera Cibone Danijel Lutz

- Mislim da smo možda Cibonu malo podcijenili, s obzirom na njene probleme. Nametnula nam se energijom, a mi baš u nijednom trenutku nismo učinili da njima bude neugodno - rekao je Cedevitin Bracey Wright i dodao kako nikad u karijeri, čak ni u srednjoj školi, nije izgubio devet lopti.

Momčad Ace Petrovića sada je u velikim problemima i krizi. Ima omjer 7-5, a u regionalnoj ligi ukupno do kraja sezone valjda nisu planirali puno više poraza.

- U prva dva napada smo mogli vidjeti u kojem će smjeru ići utakmica. Oni su igrali agresivno, mi nismo. Dozvolili smo da Cibona uđe u svoj ritam i mi nismo ništa uspjeli učiniti da to spriječimo. Cibona je zasluženo slavila, a mi nismo nijednom bili u situaciji da zaslužimo da pobijedimo - rekao je Aco.

KC D. Petrović. Gledatelja: 4.000. Suci: Radović (Hrv), Jovičić (Srb) i Dragojević (Crg)

Cibona: Kus 5 (2-2), Strawberry 16 (2-1), Rozić 13 (4-3), Zubčić 6 (2-2), Hamilton 9 (2-1) _ Mašić, Šarić 8 (2-2), Jagodić-Kuridža -, Žižić 16 (6-6), Kovačević, Marčinković _, Ware -.

Cedevita: Green 3, Wright 15 (8-6), Gelabale 13 (2-2), Šuput 5 (2-1), Bilan 4 (2-2) _ Andrić 13 (4-1), Suton, Ilijevski 6, Nurkić, Baždarić 5, Rogić -, Buva -

Trice: 2/15 (Strawberry 1, Kus 1) 6/17 (Ilijevski 2, Green 1, Wright 1)

Skokovi: 30 (Žižić 5, Rozić 5) 30 (Wright 7, Šuput 7, Andrić 5,

Četvrtine: 21:14, 22:15, 13:22, 17:13

Komentara 1

Avatar comandante
comandante
20:01 09.12.2012.

Rozicu, cestitke na pobjedi i igri ali ne lupetaj. Odigras jednu dobru utakmicu i ti bi postavljao trenere. Sto godina si u Ciboni i sada si skuzio svoju ulogu. Onda si stvarno inteligentan. Ja cu ti reci, trci, igraj obranu, cekaj u kutu sut i za boga miloga ne kreiraj i ne driblaj za dobro nase Cibone

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije