Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZADARSKI DEČKI

Prostran: I Batur je zaslužio biti All-Star

Toni Prostran
Antonio Bronić
19.09.2009.
u 09:30

Pet i pol sati prije naših seniora, na parket Spodek Arene u Katowicama istračao je 18-godišnji Toni Prostran.

Pet i pol sati prije naših seniora, na parket Spodek Arene u Katowicama istračao je 18-godišnji Toni Prostran. Mladi je Zadranin bio jedini Hrvat koji je nastupio na All-Star utakmici najboljih europskih juniora kojima je u ime Europske Fibe mentor Svetislav Pešić.

Pešić se drži svojih
Njegov izbor ne čudi jer je razigravač naše juniorske vrste bio najbolji strijelac (21 koš) i najbolji razigravač (osam asistencija) EP-a održanog u kolovozu u Metzu. Osim toga, 185 cm visoki branič je i u Aucklandu, na Svjetskom prvenstvu mladih reprezentacija bio u najboljoj petorci turnira značajno pridonijevši hrvatskoj bronci.

Nažalost, Hrvatska je u Metzu, nakon odličnog početka (četiri pobjede u nizu), bila osma, a naslov su osvojili Srbi pa su zato ovdje imali čak pet svojih klinaca. Je li tu bilo mjesta za još kojeg hrvatskog juniora?

Ozljede odnijele medalju
- Svakako. Najviše je to zaslužio Zadranin Ivan Batur, no on se nažalost razbolio već na početku Europskog prvenstva pa ga oni koji su izabirali All-Star igrače nisu imali prilike vidjeti. Žao mi je i što je i naš drugi šuter Splićanin Luka Babić bio ozlijeđen jer da su oni bili zdravi igrali bismo polufinale, a ovako smo bili osmi. Ja sam igrao po 36 minuta što je, nakon igranja na Novom Zelandu i dalekog puta, bilo očito previše.

Prostranovi Bijeli jučer su izgubili od Plavih 75:77, a velika hrvatska nada uknjižila je 13 koševa (uz šut 4-10), tri asistencije, ali i sedam izgubljenih lopti. Tko najviše s loptom igra taj ju počesto i najviše gubi.

- Izgubili smo, no to je ovdje bilo najmanje važno. Najvažnije od svega bilo je druženje, biti među 24 najbolja mlada igrača u Europi i da zajedno pogledamo koju utakmicu Eurobasketa. Jedva čekam da se ponovo pridružim Zadru i da se borim za seniorske minute - kaže Toni.

Ključne riječi

Komentara 1

AN
Andreeejjj
15:40 19.09.2009.

Sta opet, poveli smo i ipak tekma se igra do kraja! Uvijek nam sve drugo krivo, a nikada mi sami. Dosta vise sa izgovorima i pustim hvaljenjem nas samih?! SLOVENCI nas pregazili i to cak bez Smodisa, Dragica, Becirevica...Vujacica i ostalih NBA igraca!!! Pa tih njihovih 7 igraca je umiralo na terenu za svoju zemlju...a nasi bez srca i ponosa?!? Bravo slovenci, tako se igra za svoju zemlju, svaka vama cast i zelim vama i danas pobjedu, pa i u finalu! Braca smo bili i ostat cemo a za sve one jalne i primitivne nacionalisticke idiote, ne brinimo jer su u velikoj manjini! Jos i to, izgubili bi smo mi Hrvati jos i vise da su i oni njihovi najbolji igrali, nego na Webbleyu!!! Gdje to pada nas HRVATSKI sport...a o kulturi nasih jalnih nacionalista, nemam rijeci???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije