Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednik KSS-a Dragan Kapičić nezadovoljan

"Pozvat ćemo srpske klubove da istupe iz lige"

Partizan - Cibona
Pixsell
11.03.2010.
u 15:33

Po tko zna koji put iz Srbije se čuje da će njihovi klubovi napustiti NLB ligu. Nakon posljednje skupštine poduzeća Sidro, osnivača i vlasnika NLB lige, sada o istupanju govori predsjednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Kapičić.

– Dogovori su ponovno izigrani i vrlo sam iznenađen. Da sam bio na sastanku, branio bih dogovoreni stav da srpska liga mora početi 1. ožujka i ako to ne bi bilo poštovano, otišao bih sa sastanka. Niti jedna stavka po prošlogodišnjem ugovoru koji je potpisan s izvršnim direktorom Eurolige Jordijem Bertomeuom nije poštovana i zato sve to nema nikakva smisla. Odustalo se od dogovorene lige sa 12 klubova jer je interes čelnika NLB lige da ih bude 14. Održat ćemo sastanak izvršnog odbora KSS-a na kojem ćemo raspravljati što i kako dalje poslije posljednjih odluka sa skupštine Sidra. Kako naši klubovi nisu dobili dio dogovorenih vlasničkih prava, možda se dogovorimo da naši klubovi istupe iz NLB lige – kazao je Kapičić za srpski dnevnik Blic.

Na Kapičićevu žalost, taj stav nema uporište među čelnicima najjačih srpskih klubova. Uostalom, oni se nisu usprotivili ulasku češkog Nymburka, s kojim je došlo i pola milijuna eura.

– Htjeli smo smanjiti ligu zbog smanjenja troškova jer se sa 14 klubova igraju 182 utakmice, a sa 12 klubova samo 132 susreta. No, kada se pojavio Nymburk, koji će pokriti financijsku razliku, odlučili smo zadržati isti broj klubova – objašnjava izvršni direktor poduzeća Sidro Roman Lisac.

Nymburk je pozivnicu platio 300.000 eura, dvostruko više od Cedevite lani (150.000 eura), a svim gostujućim klubovima platit će i troškove putovanja u Prag.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije