Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CEDEVITI STIŽE EFES

Petrović: Dario je izabrao Cibonu jer iz nje može lakše otići

Aco Petrović (1)
Daniel Kasap/Pixsell
28.11.2012.
u 15:42

– Budimo iskreni, primarni nisu bili igrački kriteriji jer u pitanju je novac, u pitanju su lakši izlasci, što brži izlazak na NBA draft – komentirao je Aco

Premda Cedevita u četvrtak igra vrlo važnu euroligašku utakmicu protiv Efes Pilsena (18.30) koji si sa skorom 4-3 ne smije dopustiti još jedan kiks, ni ova najavna presica nije prošla bez spominjanja Darija Šarića. Priupitan je li razočaran što ga on neće trenirati, novopostavljeni Cedevitin trener Aleksandar Petrović kazao je:

– U toj telenoveli koja je trajala godinu dana stalno smo slušali kako je ekstremno bitno odabrati dobrog trenera za njegovu karijeru, a na kraju se dečko odlučio za klub koji trenutačno nema trenera. Sve to nameće puno pitanja jer konačni odabir ispada iz najavljivanih okvira. Budimo iskreni, primarni nisu bili igrački kriteriji jer u pitanju je novac, u pitanju su lakši izlasci, što brži izlazak na NBA draft. Doduše, izabrao je brend i ja mu želim sve najbolje u osobnom smislu, naravno ne i protiv Cedevite.

I dok je Šarićevim prelaskom u Cibonu neugodno iznenađen, ugodno ga iznenađuje reakcija njegovih igrača na prva tri treninga.

– Od preuzimanja momčadi obavio sam bezbroj razgovora, licem u lice, i ugodno sam iznenađen s načinom na koji igrači primaju nove informacije, ponajprije u vezi s napadom koji nije dobro funkcionirao. Ne bih htio griješiti dušu pa reći da sve počinje od mene, jer bilo je tu i jako puno dobrih defenzivnih stvari mog prethodnika, što mi je u startu olakšalo posao.

Sva tri treninga bila su intenzivna pa je Petrović morao povući ručnu i dati igračima slobodno jutro.

– Jedini hendikep koji mi se dogodio jesu lagani muskularni problemi u području zdjelice Tomasa i Sutona pri čemu više izgleda da zaigra ima Suton. S Tomasom je pogriješeno što je ekstremno brzo ušao u veliku minutažu, a trebalo ga je kroz utakmice dozirati.

Bez obzira na nimalo obećavajući skor 2-5, Aco ne odustaje od topa 16.

– Znate u kakvoj je situaciji Cedevita bila u Eurokupu. Dvaput su izgledi bili samo teoretski i oba smo puta prošli skupinu. Dok teorija živi, mi ćemo napraviti sve da je ostvarimo, no, ponavljam, mi znamo da je ABA liga naša realnost pa jedan dio mog mozga više misli na nedjelju i utakmicu s Krkom. Tri su najbolja strijelca Efesa tri vanjska igrača i mi znamo što nam je činiti. Efesov trener Oktay Mahmuti ne zna kako će igrati Cedevita, a ja znam kako će igrati Efes – kazao je Petrović.

Kapetan Marino Baždarić vratio se treninzima i prijašnjem dobrom raspoloženju:

– S novim trenerom vratio nam se osmijeh na lice. Bili smo u apatiji, nije bilo dobrog ugođaja u kompletnom klubu, a sada je dijametralno suprotna situacija.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar comandante
comandante
16:01 28.11.2012.

Moram prokomentirati i Bazdarica slinavca sa sramotnom izjavom. Sluti da mu je kraj pa se besramno ulizuje novom treneru.Pa sto nisi ti podizao atmosferu magarce ti si kapetan kluba slinavce

GO
Gost
18:32 28.11.2012.

zašto moj komentar nije vidljiv svim citateljima?

JO
jolly
15:13 29.11.2012.

yupix slažem se sa sva tri tvoja komentara.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije