Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POČINJE BORBA ZA NASLOV

Peras: Volim i Zadrove navijače, najgora je prazna dvorana

Velimir Perasović
Igor Kralj/PIXSELL
29.05.2010.
u 13:47

Dok su se Cibona i Zadar pripremali za prvu finalnu utakmicu (20 sati, Draženov dom), za 11. međusobnu finalnu seriju, Cedevita se dogovorila s trenerom (Petrović) od kojeg očekuje da je progura ispred ovogodišnjih finalista.

Cibonin trener Velimir Perasović ne voli da se njegovoj momčadi daje prednost:

– To što igra s malim brojem igrača izbor je kolege Jusupa, jer Bilan i Radošević su isto godište, no jedan igra, a drugi ne. Ne volim da nas se diže u nebesa, valjda da bi obezvrijedili naš naslov, ako ga osvojimo.

Ne volim praznu dvoranu

Cibona ima prednost domaćeg terena, no ona se ne očitava u publici, već u naviknutosti na koševe u dvorani u kojoj trenira.

– Volio bih da nas Zagrepčani podrže, no volim i Zadrove navijače u dvorani. Najgore je kada je dvorana prazna – kaže Peras.

Glavni Cibonini igrači priželjkuju kratku seriju, osvojeni naslov uz 3:0. Gordon se žuri kući u SAD, a Tomas u Madrid gdje mora razdužiti stan i vratiti automobil u Hrvatsku. Marku ovo ljeto istječe ugovor s Realom pa postaje slobodan igrač.

Zadrani prepuštaju cibosima status favorita, kažu da su vukovi odmorniji i da su cibosi bliže svom 16., nego Zadar trećem naslovu. A dobro znaju i da je u dosadašnjih deset međusobnih finalnih serija Cibona slavila čak devet puta.

Prednost vukovima daje i Cedevitin trener Aco Petrović. S trenerom koji je vodio momčad posljednjih sedam utakmica ove sezone jučer je pregovarao sportski direktor Matej Mamić. On je očito raspolagao vrlo uvjerljivim pregovaračkim “instrumentima” jer još samo dan prije Petrović je uvjeravao neke svoje bivše (su)igrače da neće prihvatiti ponudu Cedevite zbog obiteljskih obveza u srpnju.

– Trener i ja smo se za momčad dogovorili u pet minuta. Nema puno driblanja, ciljamo na iste igrače. Imat ćemo veći proračun nego ove sezone i mogućnost da sastavimo jaču momčad – kazao je Mamić.

Čekamo Žižićev odgovor

Što je potaknulo Petrovića na to da promijeni odluku?

– Žarko me žele, a frustriranost nakon polufinala prošla me je. Promijenio sam i privatne planove. Otići ću u srpnju u San Francisco gdje studira moj sin Marko, no iskoristit ću i blizinu Las Vegasa te otići na ljetnu ligu. Prioriteti su nam dovođenje jakog američkog razigravača i ostanak Andrije Žižića. Cedevita želi borbu za naslov i ulazak u Euroligu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije