Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLUČUJUĆA UTAKMICA

Peras: Sve dosad pada u zaborav, na redu je majstorica

Zadar Cibona Marko Car
Filip Brala/PIXSELL
10.06.2010.
u 12:07

Ne očekuje se invazija zadarskih navijača koji su u utorak svom klubu izbili 20.000 kuna. Po deset zbog vrijeđanja Gordona i bacanja tvrdih predmeta.

Košarkaši Cibone i Zadra večeras će u Draženovu domu (18 sati) odlučiti tko će biti pobjednik 19. prvenstva Hrvatske. Nakon što su poslije prve dvije utakmice (0:2) bili na korak do katastrofe, cibosi su u utorak u Zadru vratili ono što su izgubili u prvom dvoboju finalnoga niza.

Tomas: Nema lakih koševa

Uoči prilike da sezonu ipak okruni trofejem, Cibonin strateg Perasović kaže:

– Sada sve dosad pada u zaborav. Možda imamo psihološku prednost jer smo se vratili s ruba ponora, no još mislim da su nam izgledi u toj petoj utakmici 50-50.

Od prvog dana finalne serije Perasović nije dopuštao da se cibose smatra favoritima.

– U javnosti je stvorena fama da smo puno bolji, a kada su Zadrani poveli sa 2:0, počelo se pričati da ne valjamo.

Peras mora brinuti da igrači ne podcijene ranjenog suparnika. Te opasnosti svjestan je i vođa cibosa Marko Tomas:

– Sada nas svi smatraju favoritima, no neće biti lako. Znaju Zadrani da su propustili veliku priliku, no ne vidim zašto se ne bi nadali. Jest da su hendikepirani, no mogu doći opušteni. Važan je početak utakmice, da ne budemo nervozni, jer uz njihovo vodstvo može biti svašta. Od početka moramo igrati čvrsto i ne dopustiti im lagane koševe.

Dolaze najvjerniji

Zadrov centar Plaisted najavljuje odličnu utakmicu jer ni za koga više nema popravnog. Amerikanac se nada pomoći navijača, no da neće biti invazije kao u trećoj utakmici razvidno je i iz razgovora s vođom Tornada Milanom Bačićem Lemijem:

– Malo je vremena za organizaciju, pa ćemo tek na mjestu polaska znati i broj autobusa. No, sve i da nas bude jako malo, bit će to oni koji su uza Zadar stalno, a ne samo jednu ili dvije utakmice.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije