Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
centar prvaka

Pau Gasol produljio s Lakersima

Pau Gasol, LA Lakers
AFP
24.12.2009.
u 10:32

Španjolski centar aktualnih NBA prvaka Los Angeles Lakersa Pau Gasol (29) produljio je ugovor na dodatne tri godine s kalifornijskom momčadi.

Najboljem španjolskom košarkašu ugovor s Lakersima istjecao je u lipnju 2011. godine, a uz novi, čiji detalji nisu objavljeni, ostat će s Lakersima do 2014. godine.

Pretpostavljaju to novinske agencije, premda na službenoj internetskoj stranici uz potvrdu posla jasno piše da sukladno klupskoj politici detalji neće izići u javnost. Također, pretpostavlja se da će Gasol u najboljoj momčadi NBA lige u sljedeće tri godine zaraditi više od 60 milijuna američkih dolara.

Od kada je 1. veljače prošle godine pristupio Lakersima iz Memphis Grizzliesa, Gasol je pomogao svojoj novoj momčadi da ostvari omjer pobjeda i poraza 101:23 (81,5 posto). U obje sezone Lakersi su igrali finale NBA lige, a prošle godine i osvojili petnaesti klupski naslov. Uz vođu momčadi Kobea Bryanta s prosjecima od 18,9 poena i 9,6 skokova najzaslužniji za to bio je upravo španjolski centar.

Gasol je ove sezone za Lakerse odigrao šesnaest utakmica uz prosjek od 17 poena, 12,6 skokova, 3,7 asistencija i 1,75 blokada za 36,1 minutu provedenu na parketu.

Na Lakersima je sada da sklope i najvažniji posao - produljenje ugovora s Kobeom Bryantom čiji ugovor vrijedan 24,8 milijuna dolara istječe na kraju sljedeće sezone.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije