Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROLIGA

Partizan poveo 2-1, Caja Laboral i Prokom smanjili

Caja Laboral
AFP
30.03.2010.
u 21:46

Španjolski Caja Laboral i poljski Prokom i dalje ostaju u borbi za Final Fourom košarkaške Eurolige. U trećim utakmicama su pobijedili svoje suparnike, CSKA, odnosno Olympiacos.

Ruska i grčka momčad još uvijek imaju veliku prednost. Vode 2-1, a čak i u slučaju poraza u četvrtim utakmicama ostaje im peta odlučujuća na domaćim parketima.

Caja Laboral je cijeli ogled vodio protiv Moskovljana (na kraju su slavili 66-53), od 8-0 serije na samom startu. Utakmicu je obilježio jako slab šut, rastrgana igra, te mnogobrojne izgubljene lopte, posebno od strane gostujuće momčadi.

Hrvatski košarkaš Zoran Planinić se uklopio u takvu igru svoje momčadi, te je za 18 minuta postigao samo dva poena. Šutirao je za dva poena 1-2, promašio je tri upućene trice, a imao je i čak četiri izgubljene lopte. Na drugoj strani je Hrvat Stanko Barać za deset minuta ostao bez poena. Promašio je dva šuta, a imao je četiri skoka i jednu asistenciju.

Igrač utakmice je bio Tiago Splitter u redovima domaćih sa 15 poena i sedam skokova, dok je bosansko-hercegovački košarkaš Mirza Teletović upisao 10 poena uz šest skokova.

Grci zakasnili s ozbiljnošću

Prokom se vrlo dobro držao u obje utakmice u Pireju protiv Olympiacosa, a da nisu bezazleni pokazali su u prvom ogledu na svom parketu. Pobijedili su 81-78.

Prokom je na poluvremenu vodio sa 45-33, a unatoč boljoj igri u nastavku Grci nisu imali snage do kraja okrenuti rezultat i već sada osigurati prolaz dalje. Linas Kleiza je u zadnjoj minuti tricom smanjio na 78-76 i otvorio nadu gostima, a isti je igrač imao u zadnjem napadu novu tricu za mogući produžetak pri 81-78 za domaćina. No, njegov šut je blokirao Logan i moglo je početi slavlje domaćina.

Hrvat Nikola Vujčić je bio jedan od boljih kod gostiju. Za dvadeset minuta je ubacio 13 poena uz šut 5-7 i sa slobodnih bacanja 3-4. Imao je po skok i asistenciju. Po 18 poena su za domaćina postigli Daniel Ewing i Qyntel Woods.

Partizan na korak do snova

Partizan je elegantno pobijedio Maccabi 81-73, u prvoj utakmici na svom parketu, te je time došao do 2-1 prednosti i šanse da u novom domaćem ogledu, za dva dana, rezervira mjesto na Final Fouru.

U prvoj četvrtini je Partizan napravio osjetniju prednost (26-17) i nakon toga su gotovo konstantno držali prednost od 10 poena i više. Tek je u zadnjoj četvrtini izraelska momčad zaprijetila, ali nisu došli niti blizu preokreta.

Odličnu je utakmicu za Partizan odigrao Bo McCalebb koji je upisao 18 poena, sedam skokova i pet ukradenih lopti. Vrlo dobro ga je pratio Aleksandar Marić sa 16 poena i sedam skokova. Kod gostiju je bolji od ostalih bio Chuck Eidson sa 11 koševa, sedam skokova i pet asistencija.

Euroliga, četvrtfinale (treće utakmice):

Real Madrid - Barcelona 73-84 (Barcelona vodi 2-1 u seriji)

Partizan - Maccabi 81-73 (Partizan vodi 2-1 u seriji)

Caja Laboral - CSKA Moskva 66-53 (CSKA vodi 2-1 u seriji)

Prokom - Olympiacos 81-78 (Olympiacos vodi 2-1 u seriji)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije