Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Real Madrid

Oko Jasmina Repeše ratuju u kraljevskom klubu, ali i u medijima!

'sport 14.10.2009.Zagreb, Hrvatska - dvorana Sutinska vrela, NLB liga: Cedevita - Hemofarm.Jasmin Repesa. Photo: Antonio Bronic/VLM'
'Antonio Bronic/Vecernji list'
10.06.2011.
u 21:19

I prije odluke o novom treneru Reala, Jasmin Repeša (50) imao je priliku uvjeriti se kakav bi ga pritisak ondje mogao čekati

Oko njegova mogućeg postavljanja za trenera košarkaške sekcije kraljevskog kluba lome se koplja u kancelarijama, a dva su madridska lista povela i medijski rat. Isti dan na tu su temu izašli s oprečnim informacijama. Negdje prije osam ujutro, “As” je na svojoj internetskoj stranici istaknuo da će trener Reala iduće tri godine biti Repeša. Piše se da je Jasko u četvrtak posjetio Madrid, stadion Santiago Bernabeu i klupske prostorije.

 

Ekspert za razvoj talenata

 

Samo dva i pol sata kasnije, “Marca” je kontrirala informacijom da će sportski direktor Alberto Herreros i glavni direktor Juan Carlos Sanchez pokušati uvjeriti predsjednika kluba Florentina Pereza da je Talijan Simone Pianigiani bolji kandidat. No, sam je Pianigiani otkrio svoju otegotnu okolnost, a to je ugovor sa Sienom do 2013. godine.

 

– Želi li Real moje usluge, treba se obratiti predsjedniku Siene Minucciju.

 

A njegov odštetni zahtjev iznosi, navodno, 1,5 milijuna eura. Cajasol iz Seville pak za Joana Plazu, trenera koji je posljednji s Realom bio prvak (2007.), traži 700.000 eura. Pianigianiju ne ide u prilog niti to što je talijanski izbornik, a pravilo ACB lige kaže da klupski treneri ne mogu biti izbornici. Kada bi pak Pianigiani odlučio preuzeti momčad nakon Eurobasketa, u klub bi stigao tek oko 20. rujna, što je kasno.

 

Repešine prednosti su to što je slobodan trener i što ga prati glas da zna razvijati talente. U Splitu je dao priliku 17-godišnjem Ukiću, u Tofasu je afirmirao današnjeg NBA igrača Okura, lansirao je i talijanskog NBA-jevca Belinellija, a u tom smislu hvali ga i argentinski NBA igrač Delfino. Kako Herreros i Sanchez nisu uspjeli uvjeriti Pereza ni u što, šefovima košarkaške sekcije kazao je da dobro razmisle i da mu dođu s prijedlogom početkom sljedećeg tjedna. Stoga i dalje vjerujemo da je Repeša prvi kandidat, jer on bi bio najbolje rješenje za kraljevske mlade snage kao što su Tomić, Mirotić i Llull.

 

Jasko je vrstan taktičar

 

– Jasko je u trenerskom cehu poznat kao veliki radnik i vrstan taktičar. Vrlo dobro prepoznaje za kakvu vrstu igre ima igrače. Premda ga prati glas da je defenzivno orijentiran trener, s talijanskim klubom Fortitudom, u kojem je imao Pozzeca, Bellinelija i Douglasa, dokazao je da može biti orijentiran i napadački. Repeša gotovo uvijek napravi najbolje od onoga što ima. Ima li materijala za mercedes, on će ga i napraviti – priča njegov bivši igrač i mladi trener Veljko Mršić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije