Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Finale Zapada

Oklahoma nadoknadila -18 protiv Spursa za prvi NBA finale

Durant
PIXSELL
07.06.2012.
u 08:16

Oklahoma City Thunder postala je tek treća momčad u povijesti lige koja je upisala četiri uzastopne pobjede nakon zaostatka 0-2 u konferencijskim finalima.

Početkom druge četvrtine činilo se kako stari i iskusni San Antonio Spursi punim jedrima \"plove\" prema sedmoj utakmici protiv Oklahoma City Thundera na domaćem terenu. Tada su, naime, Parker,  Ginobili, Duncan i ostatak društva iz Teksasa vodili 43:25, ogromnih 18 koševa razlike. Čak su i na poluvremenu imali velikih +15 (63:48), no u drugom dijelu stare noge Mamuza nisu izdržale grmljavinsko nevrijeme u Oklahomi. Thunder je pobjedom 107:99 u šestoj utakmici u svojoj Chesapeake areni došao do prvog naslova konferencijskog prvaka i ulaznice za premijerni veliki finale NBA doigravanja.

Do tog ih je trijumfa predvodio Kevin Durant koji je igrao svih 48 minuta te predvodio sve strijelce sa 34 koša, uz 14 skokova, 5 asistencija i dvije blokade. Njegov pobočnik Russell Westbrook dodao je 25 koševa, uz 8 skokova i 5 asistencija. Kod Spursa, Tony Parker postigao je 29 koševa i imao 12 asistencija, no većina toga došla je u prvom poluvremenu, kad je zabio 21 koš i podijelio 10 asistencija. Tim Duncan imao je 25 koševa i 14 skokova, ali sve to nije bilo dovoljno. Ne za ove protivnike.

- Ovo je bila jedna vrsta hollywoodskog scenarija za Oklahomu. Prvo su pobijedili Dallas, pa Lakerse pa sad nas. To su momčadi s 10 naslova prvaka u zadnjih 13 sezona. Ne znam je li tko takvo nešto napravio dosad i to je zaista nevjerojatan podvig - pohvalio je mlade lavove iz Oklahome trener Spursa Gregg Popovich.

A podvig je i sam način ulaska u finale. Gromovi su samo jedna od tri momčadi u povijesti NBA lige koja je u konferencijskim finalima nadoknadila 0-2 i sa četiri uzastopne pobjede ušla u veliki finale. Koji je, usput, prvi za momčad Oklahome, odnosno prvi nakon sezone 1995/96., kad je franšiza još igrala pod imenom Seattle Supersonics.

Komentara 1

LI
lipex20
08:29 07.06.2012.

http://www.powerplaymanager.com/r802803/ Igram jednu odličnu online igru i stvarno uživam u njoj. Vodiš svoju momčad i igraš protiv drugih igrača iz cijelog svijeta. Pridruži se, nećeš zažaliti! Trenutno u ponudi nogomet i hokej, uskoro i rukomet! Od 10.05. Menađer je uu potpunosti redizajniran! Dođi i uvjeri se, najbolji besplatni menađer na internetu! http://www.powerplaymanager.com/r802803/

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije