Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krešin kup

Nicević: Igri Cibone mogao bih donijeti mirnoću

'20.7.2008., Atena - Sandro Nicevic razgovara s novinarima prilikom kvalifikacijskih utakmica za Olimpijske igre. Photo: Jurica Galoic/24sata'
'Jurica Galoic/24sata'
VL
Autor
Antonela Vukorepa/VLM
06.02.2013.
u 09:12

Dosad je ovo najneizvjesnija završnica Kupa Krešimira Ćosića, reći će to svi njeni sudionici.

Nije baš logično da se nijedan od četiri kluba ne osjeća favoritom, no opet, s obzirom na dosadašnji tijek sezone, i nije čudno. U regionalnoj ligi Cibona je pobijedila Zadar i obrnuto, no zato Split protiv Cedevite, branitelja titule, \"vodi\" 2:0. Posljednji poraz žuti su im nanijeli prije mjesec dana.

– Bili smo teško ranjeni tada, dotaknuli smo dno. Ja sam izvukao pouke, a nadam se da će se i igrači prisjetiti kako smo bili mizerni danima nakon toga – kazao je trener Cedevite Aleksandar Petrović koji neće, kao prije dvije sezone, imati problema s pravilima o strancima u domaćim natjecanjima. Ionako ima dvojicu, Wrighta i Kitchena koji će, kaže, odigrati šepajući kako bi pomogli dok je Ilievski \"out\", a ostatak anamneze Aco čuva za sebe.

– Bez obzira na to što smo se malo dignuli, nije nam ovo pravo vrijeme za Kup. Trenutačno nam odgovara jedna utakmica tjedno zbog ozljeda i načetosti. Ako dobijemo Split, neće nam energetski biti lako odigrati finale.

Trener cibosa Danijel Lutz nema problema s ozljedama, čak je dobio osvježenje na centarskoj poziciji – Sandra Nicevića.

– Nicević je u stanju odraditi svoju rolu, pomoći u skoku.

Sandro je izvan pravog trenažnog procesa bio nešto više od pola godine, no radio je individualno.

– Nisam blizu top formi, negdje sam na pola, no mislim da ću svojim iskustvom moći pridonijeti mirnoći igre. Oba dalmatinska kluba u Zagreb stižu oslabljeni – Splićani bez \"glave momčadi\" Vujčića, a Zadrani bez Travisa, glavnog skorera.

– Možda će zato oni koji će ga zamijeniti imati motiv više. Uostalom, mogu misliti kako nemaju što izgubiti pa će biti još i teži protivnik – zaključio je Lutz.

Kapetan cibosa Rozić prednost daje Cedeviti zbog niza od tri pobjede, a kapetan Cedevite Baždarić Ciboni zbog domaćinstva

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije