Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liga za prvaka

Mravi tricama potopili Šibenčane, Split pobijedio Alkar

Cibona Split (1)
Slavko Midžor/Pixsell
24.04.2013.
u 21:47

Bez iti jedne minute na parketu veterana Subotića i Mimice, prednjačio je najviši igrač na terenu Filip Kraljević (214 cm) koji je ubacio 27 koševa

Uz čak 19 ubačenih trica Košarkaši Zagreba izborili su u Trnskom svoju drugu pobjedu u Ligi za prvaka (99:87) i s njome uništili snove Jollyja (4-4) o plasmanu u regionalnu ligu.

- Mi jesmo na to pomislili nakon pobjede nad Zadrom, no to nije bilo realno od početka jer mi nemamo momčad te kvalitete. Nakon velike pobjede uvijek dođe do otrežnjenja. Mi smo bili bez pritiska na loptu i obrambene energije - priznat će trener Šibenčana Ivan Velić.

Zagrebov centar Ante Krapić, strijelac 23 koša, priznao je pak da još od juniorskih dana nije u jednoj utakmici ubacio pet trica.

- Dok sam igrao za Cibonu ispalio sam možda sveukupno pet trica, u Zaboku mi je to bilo zabranjeno, a kada mi se dozvoli ja mogu pogoditi. Planirali smo da protiv Jollyjevih visokih i nešto sporijih centara igramo pick and pop jer oni sporije izlaze na tricu.

Zagrebaši su ovaj puta imali šutersku večer. Osim Krapića, pet trica pogodio je i Marko Car (20 koševa), a u osobnoj utakmici sezone Ivan Mileković uknjižio je tri trice odnosno 14 koševa. Tricaški šou domaćina uveličao je kapetan Nikola Garma koji je, samo što je ušao, ubacio dvije trice.

- U tom razdoblju malo smo se defanzivno skrivali, riskirali smo no takva trgovina nam se ovaj puta isplatila - iskreno će Zagrebov trener Danijel Jusup koji je bio ljut na svog krilnog centra Miralema Halilovića (8 koševa, 5 asistencija).

- Halilović je ušao u seriju pogrešaka i umalo nas uveo u velike probleme, a i nakon njegove nesportske u prvom poluvremenu gosti su napravili veliku seriju - dodat će Jusup o svom, fizički, najmoćnijem igraču.

Na Gripama je Erjavčev Split pobijedio Milačićev Alkar (84:74) i to na krilima svoje mladosti. Bez iti jedne minute na parketu veterana Subotića i Mimice, prednjačio je najviši igrač na terenu Filip Kraljević (214 cm) koji je ubacio 27 koševa. Sobin je imao 12 skokova (šest ofenzivnih), golobradi Marinelli po četiri asistencije i osvojene lopte, a 18-godišnji Ivan Bender uknjižio je 13 koševa i 10 skokova.

Poredak nakon 8. kola: 1. Cibona 7-1, 2. Cedevita 6-2, 3.Zadar 6-2, 4. Jolly JBS 4-4, 5. Split 4-4, 6. Kvarner 3-5, 7. Zagreb 2-6, 8. Alkar 0-8.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije