Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Košarkaške nade

Mladi Hrvati briljiraju na EP-u do 16 godina, u četvrtfinalu pala Rusija

'20.04.2011., Zagreb - Mario Hezonja mladi kosarkas KK Zagreba. Photo: Antonio Bronic/PIXSELL'
'Antonio Bronic/PIXSELL'
05.08.2011.
u 20:10

Hrvatska košarkaška reprezentacija do 16 godina nastavlja oduševljavati na Europskom prvenstvu divizije A u Češkoj

Naše su košarkaške nade i dalje bez poraza, nakon što su u četvrtfinalu natjecanja svladale vršnjake iz Rusije 88:62 za osmu pobjedu na turniru.

U redovima Hrvatske briljantnu je utakmicu odigrao mladi zagrebaš Mario Hezonja koji je u 35 minuta ubacio 30 koševa (10 od 15 za dva poena), a imao je i 11 skokova. Paolo Marinelli dodao je 15 koševa, a Domagoj Bošnjak devet koševa i 11 skokova. Kod Rusa je Pavel Sizov postigao 21 poen.

Hrvatska je dominirala cijelu utakmicu, posebno pod obručima gdje je imala čak 20 skokova više od protivnika (49-29), a bolja je bila i suradnja naših igrača. Hrvatski su košarkaši imali 13 asistencija, Rusi samo pet.

- Hezonja je igrao savršeno danas. Rekao sam mu na kraju da mu je ovo najbolja utakmica na turniru. Igrao je baš onako kako nam je trebalo - istaknuo je izbornik Ante Nazor.

U polufinalu EP-a izabranici Ante Nazora igraju sa Španjolskom. Susret je na rasporedu u subotu u 20.15 sati u Pardubicama.

Komentara 2

OB
-obrisani-
20:37 05.08.2011.

Bravo decki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Avatar tetak
tetak
21:01 05.08.2011.

Bravo klinci !!!!! Stalno Vas pratim i navijam za Vas !! Nema stati. Idite do kraja !!!!!! Tako se bori za HRVATSKU !!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije