Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nba doigravanje

Milwaukee iznenadio Atlantu

Brandon Jennings
AFP
29.04.2010.
u 10:08

U noći sa srijede na četvrtak u doigravanju NBA lige odigrane su dvije utakmice, po jedna u svakoj konferenciji. Pobjede su slavili Denver i Milwaukee.

Denver se i dalje trudi postati prva momčad nakon četiri godine koja će zaostatak (1-3) okrenuti u svoju korist. Pobjednički mentalitet sastava napokon je isplivao na površinu pa su Carmelo Anthony (26 poena, 11 skokova) i suigrači prvi put nakon 1994. godine pobijedili u utakmici u kojoj im je prijetila eliminacija. Denver je poražen u osam takvih uzastopnih utakmica, od čega u šest od kada im se 2003. priključio Anthony.

Chauncey Billups pratio je vođu momčadi sa 21 poenom, a J.R. Smith dodao 17, od čega četiri trice, u pobjedi (116:102) koja će potvrdu tražiti u petak u Salt Lake Cityju. Priključi li se netko Deronu Williamsu (34 poena, 10 asistencija) i Carlosu Boozeru (25 koševa, 16 skokova), Denveru, unatoč tomu što domaćinu i dalje nedostaju Okur i Kirilenko, neće biti nimalo lako ugurati se među posljednje četiri momčadi na Zapadu.

Serijom 14-0 u posljednjim minutama utakmice Milwaukee je kreirao iznenađenje i u Philips Areni svladao domaću Atlantu sa 91:87 za vodstvo (3-2) u seriji. Konferencijski polufinale i ogledi protiv Orlanda udaljeni su Milwaukeeju još samo jednu pobjedu, a do nje će pokušati doći pred svojim navijačima u petak.

Nakon uvodnog zaostatka (0-2) u seriji Milwaukee je reagirao poput momčadi kojoj je doigravanje svakodnevica, a ne poput sastava koji je svoje mjesto u njemu našao prvi put nakon 2006. godine i svakako ne kao momčad koja igra bez svoja dva najbolja igrača, Michaela Redda i Andrewa Boguta.

"Rookie" Brandon Jennings ubacio je 25, a John Salmons dodao 19 poena za Milwaukeejevu prijelomnicu. Atlantu je s učinkom od 25 koševa, 11 skokova predvodio Al Horford.

 

NBA doigravanje, srijeda, 1. krug:

Istočna konferencija

Atlanta (3) - Milwaukee (6) 87:91 (Horford 25p, 11s / Jennings 25p, 4s, Salmons 19p, 6s, 5a)

Milwaukee vodi u seriji 3-2

Zapadna konferencija

Denver (4) - Utah (5) 116:102 (Anthony 26p, 11s, Martin 18p, 9s / Williams 34p 4s, 10a, 4il)

Utah vodi u seriji 3-2


Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije