Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ekskluzivno za Max

MAX Dirk Nowitzki: Idol mi je bio Goran Ivanišević

Dirk Nowitzki
Reuters
31.03.2011.
u 18:27

Uživao sam gledati kako Ivanišević igra. On je svaki meč temperamentom učinio boljim, kaže Nijemac kojeg je košarci učio Ivo Nakić.

Dirk Nowitzki (32, 213 cm) najveća je bijela zvijezda NBA lige. Ilustracija njegove popularnosti jest i broj novinara koji se okuplja oko njega tijekom All-Star vikenda. Sa svima njima borili smo se u Los Angelesu za priliku da postavljamo pitanja Plavom Anđelu. Kad smo dočekali svoj red, osjetio je što ga čeka?

– Aha, sada slijede pitanja o europskoj košarci i o rukometu?

Rukomet je, naime, sport za koji 99 posto Amerikanaca nikad nije čulo pa se američki novinari dosađuju kad je to tema razgovora. Nijemac Nowitzki o "handballu" govori s poštovanjem.

– Rukomet je igrao moj otac, a igrao sam ga i ja. Da me nije na svoju stranu odvukla košarka, vjerujem da bih bio dobar rukometaš.

Dirk se u djetinjstvu bavio i tenisom.

– Uživao sam gledati Ivaniševića kako igra. On je temperamentom svaki meč učinio dodatno zanimljivim.

Kakvi su planovi za budućnost?

– Namjera mi je igrati još četiri sezone u Dallasu, a onda ću vidjeti što ću i koliko ću moći sa 36 godina. Bude li lockouta, razmišljam i o igranju u Europi, da održim igračku formu.

Skromni i stidljivi Nijemac bio je žrtva sponzoruše Cristal Taylor. Kad je saznao da je već bila udana i da je prethodnog muškarca dovela do bankrota, šokirao se. Zbog prijevara, dotična je završila iza brave pa je plavokosi Nijemac sada oprezan. Hoda s tamnoputom Šveđankom Jessicom Olsson, ali ovaj put ne žuri sa svadbenim planovima.

Čak ga je i Steve Nash stalno upozoravao da bi trebao više izlaziti, a manje čitati knjige, kako bi bolje znao procijeniti žene.

Da nije sportaš, čime bi se bavio?

– Moj otac ima soboslikarsku tvrtku pa bih ja vjerojatno bio najviši ličilac u Njemačkoj – šali se.

Cijelu priču pročitajte u subotnjem broju Maxa.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
19:15 31.03.2011.

hehehehehehe pa isplati se ostati za 18 milijuna$ po godini, je kaj je da je-velicina-majbolji europski kosarkas u americi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije