Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVRATAK U KLUB

Maljković odbio Cedevitu, Aco najizgledniji kandidat

'25.05.2011., Sutinska vrela, Zagreb - Polufinale doigravanja kosarkaskog prvenstva Hrvatske, 3. utakmica izmedju KK Cedevita i KK Cibona.Aleksandar Petrovic.Photo: Marko Prpic/PIXSELL'
'Marko Prpic/PIXSELL'
VL
Autor
Antonela Vukorepa/VLM
29.06.2012.
u 10:21

Srpski stručnjak navodno je tražio 500.000 eura po sezoni, što je iznos na koji u Cedeviti ipak nisu mogli pristati

Širi popis kandidata za klupu Cedevite prilično se osuo. Navodno su u igri ostala još dva kandidata, i to jedan s minimalnim, a drugi s prilično izvjesnim šansama.

Naime, u srijedu su u Beograd putovali predstavnici kluba na pregovore s Božidarom Maljkovićem (61). Unatoč sastanku od nekoliko sati, sa srpskim stručnjakom nisu se uspjeli dogovoriti, no ipak su uzeli dan-dva da razmisle o uvjetima koje je postavio jako skupi (500.000 eura) četverostruki osvajač Eurolige.

U međuvremenu, aktualizirala se informacija kako je najizglednije da će sljedeći trener Cedevite biti Aleksandar Petrović, koji ju je pretprošle sezone vodio do trećeg mjesta u Eurokupu.

Izbornika BiH pitali smo je li blizu preuzimanju nekog kluba dok se bavi pripremama za kvalifikacije za Eurobasket. Upravo je istekla godina dana odmora, koliko je procijenio da je optimalno kako bi se trener odmorio nakon naporna angažmana, a zadnji mu je bio upravo u Cedeviti.

– Radi se na tome. Hoće li to biti realizirano danas, sutra ili za 15 dana, to ne znam, no pomalo se sve zakuhava – rekao je Aco i dodao kako ima nekoliko ponuda te da su većinom inozemne.

Da će uskoro imati trenera, potvrdio nam je i sportski direktor Cedevite Matej Mamić:

– Zaista smo jako blizu rješenju i vjerujem da ćemo za nekoliko dana moći potvrditi tko je naš novi trener.

Eto, možda su to zapravo usklađene priče pa će Petrović voditi momčad u ambicioznoj euroligaškoj sezoni.

Pitanje kluba možda je riješio Ante Tomić. Nakon što je Real poručio kako više ne računa pa su u akciju krenuli iz – Barcelone. Navodno im se svidio u finalu prvenstva koji su igrala ta dva kluba, a u kojem je Madriđane razočarao, a Katalonce šarmirao.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar comandante
comandante
11:14 29.06.2012.

Ako vrate Acu potvrditi ce da nemaju pojma o sastavljanju momcadi i izboru trenera.Nije kvaliteta trenera da bude jeftin, ako su imali 700000 za Smodisa,ili ako su trpili Drapera pa plati i trenera, on je temelj svega. Nisu htjeli platiti Perasa pa su bii smijesni.Sada igraju euroligu a Aco ce se baviti svim i svacim osim kosarke. Osim toga covjek nevoli i nezna raditi + konstatni sukobi sa sucima.... stvarno nisu normalni,Pitam se sta taj Mamic tamo radi,on je bio kosarkas,doduse ocito to nista neznaci -ili razmijes ili ne razumijes

JO
jolly
12:57 29.06.2012.

Ima Aco i svojih mana, ali jedno mu se mora priznati. Sve njegove ekipe su uvjek igrale atraktivnu košarku. A to je ono što će privuči širu publiku na cedevitine tekme.

FO
fordovac12
23:57 29.06.2012.

Platite trenera,a ne polovne igrace,slazem se sa yupixovim komentarom u potpunosti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije