Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MaKEDONIJA - LITVA 67:65

Šok: Makedonci izbacili Litvu!

\'Macedonia\'s players react on the bench during the final moments of their FIBA EuroBasket 2011 Group F basketball game against Russia in Vilnius September 12, 2011.                      REUTERS/Ints
Reuters
14.09.2011.
u 21:45

Makedonski košarkaši su priredili senzaciju desetljeća! U četvrtfinalu Eurobasketa usred Kaunasa pobijedili su domaćina Litvu (67:65).

Ono što su ispustili u posljednjoj sekundi utakmice s Rusijom, vratilo im se u trilerskoj završnici protiv Litve. Nakon što je kapetan Ilijevski pogodio tricu za 66:65, domaćinima je ostalo 11 sekundi. Odigrana je akcija za Jasaitisa, litavski šuter imao je čistu situaciju, otvoren šut s boka, s četiri metra, no promašio je za veliko makedonsko slavlje.

- Ta trica, to je najbolji šut mog života! – kazao je Ilijevski koji je pola sekunde prije kraja namjerno promašio drugo slobodno bacanje da lopta što duže ostane u zraku.

Najbolji domet Makedonaca na EP-ima bilo je 9. mjesto u Poljskoj 2009., a eto ih sada u polufinalu. Premda iscrpljeni zbog kratke rotacije i ozljede duše momčadi Gečevskog, oni jašu dalje.

Kao da im je na čelu njihov slavni predak Aleksandar Makedonski osobno. No, ove makedonske trupe predvodi Borče Mekalebovski, odnosno naturalizirani Amerikanac Bo McCalebb koji je sinoć zabijao nemoguće (23 koša). Junak iz sjene bio je Vojdan Stojanovski koji je zabio svih pet pokušaja za tricu. Litavci su šutirali trice 2-15 pa se i u tome krije razlog kraha.

Teško je vjerovati da momčad koja je rušila sve prognoze to isto može u petak učiniti i protiv Španjolske. Kad se u drugom dijelu uozbiljila, uz 26 koševa Navarra, furija se poigravala s Maljkovićevim Slovencima (86:64). Danas četvrtfinala igraju Francuska i Grčka te Rusija i Srbija.

Ključne riječi

Komentara 18

LI
linder
22:46 14.09.2011.

Cestitamo Bravo...

ZD
Zoran-Düsseldorf
22:55 14.09.2011.

prava stvar,cestitam

XY
xyxyxy
22:00 14.09.2011.

Pa se mi čudimo što je Hrvatska izgubila od Makedonije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije