Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bura u Jazinama

Magaš: Imovina KK Zadra veća je od dugovanja kluba

Cibona Zadar
Filip Brala/Pixsell
19.03.2010.
u 19:18

Policija je zadnjih tjedana dvaput dolazila u naš klub te tražila dokumentaciju, no što ih je sve točno zanimalo ne znam - kazao nam je direktor KK Zadra Zdenko Mičić.

A u PU zadarskoj nam nisu htjeli dodatno objasniti razloge izuzimanja dokumentacije KK Zadar, o čijoj je katastrofalnoj financijskoj situaciji javnost doznala prije nekoliko dana u dramatičnom upozorenju gradonačelnika Zadra Zvonimira Vrančića koji je rekao da tom klubu zbog duga od 40 milijuna kuna prijeti čak i gašenje. No te Vrančićeve riječi nisu dobro "sjele" dvojici bivših predsjednika kluba, ministru Božidaru Kalmeti i Kristijanu Magašu, koji su ih nazvali senzacionalističkima. Kalmeta je rekao kako je u sportskim klubovima uobičajeno da se novom čelništvu ostave dugovi (?!), a Magaš tvrdi kako je Vrančić, koji je također četiri godine bio predsjednik kluba, njemu ostavio veći dug od osam milijuna kuna koji je zatekao.

– U moje tri godine u klubu dug se također povećao jer se, kao i uvijek, poslovalo preko mogućnosti, a suradnju nam je lani iznenada otkazalo šest jakih sponzora. A ugovori prema treneru i igračima ostali su isti. Ipak, držim da je i sada stvarni dug puno manji od tih 40 milijuna kuna – istaknuo je Magaš, koji tvrdi da je imovina kluba, poslovna zgrada i parkiralište, pod hipotekom OTP banke za kredit u iznosu od oko 750.000 eura. Neslužbeno doznajemo da je vrijednost klupske imovine između 10 i 20 milijuna kuna. Inače, OTP banka je prošle godine s klupskog računa pokupila oko šest milijuna kuna, i to čim ih je grad Zadar uplatio. Bivši direktori Belić, Birkić i Giergia nisu znali objasniti gdje su nestali ugovori s Komazecom i Rađom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije