Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nevjerojatno statistika

LeBron James ukrao Kobeu rekord

LeBron  James
Reuters
20.03.2010.
u 11:03

Simbolično, na parketu gdje je nekada vladao Michael Jordan, u petak je zvijezda današnjice, LeBron James iz Clevelanda, ostvario novi rekord u karijeri.

Njegova je momčad pobijedila Chicago 92-85, a u slavlje je LeBron ugradio 29 poena, 11 skokova i sedam asistencija. Sa spomenutim brojem poena James je probio granicu od 15.000 poena u karijeri.

Došao je do 15.026, a time je i postao najmlađi igrač u povijesti NBA lige s takvom statistikom. Prije njega je ovaj rekord bio u vlasništvu Kobea Bryanta, sadašnjeg vođe LA Lakersa i najvećeg rivala LeBrona na parketu.

Uspio je LeBron otići preko 15.000 poena dvije godine prije no što je to uspjelo Kobeu. Naime, Bryant je imao 27 godina i 136 dana, a za to mu je trebalo 657 odigranih utakmica. LeBron danas broji 25 godina i 79 dana, a odigrao je 540 utakmica.

- Zahvalan sam Bogu što mi je dao talent za igranje košarke. Mogu se nadati samo da ću biti zdrav i da ću još mnogo godina igrati, pa valjda, i rušiti naredne rekorde - rekao je LeBron James čija je momčad trenutačno s najboljim omjerom u ligi.

Ukupno gledano su 3.5 pobjede ispred Kobeovih Lakersa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije