Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Turnir u Londonu

Krunoslav Simon u olimpijskom hramu slomio Srbe

hrvatska-srbija
Foto: Reuters
1/10
16.08.2011.
u 20:59

Konačno smo i taj teret skinuli s leđa. Kazao je to Krunoslav Simon, naš najbolji strijelac (17 koševa) u uvjerljivoj londonskoj pobjedi Hrvatske nad Srbijom (83:71) odigranoj na predolimpijskom turniru

Za razliku od ljubljanskog turnira, Hrvati u Londonu nisu u završnici prosuli urod pa su po drugi put pobijedili Srbiju u povijesti međusobnih dvoboja. Prvi put dogodilo se to 2007. također na pripremnom turniru, u Bormiju (84:76).

- Ovaj puta smo odigrali pametnu završnicu, a ja sam dobro otvorio susret - ustvrdio je Lukša Andrić (9 koševa, 6 skokova), oslonac dobre hrvatske igre u prvom poluvremenu.

Za 44:36 s koliko se otišlo na veliki odmor vrlo je zaslužan razigravač Dontaye Draper (11 koševa). Njega je u nastavku vrlo dobro odmarao Rok Stipčević, jer je izbornik Joke Vranković od Popovića tražio da igra braniča šutera. Zadovoljni šef orkestra rekao je:

- Raduje me što su obol ovoj pobjedi dala tri igrača koje sam apostrofirao u najavi turnira. Popovića vraćamo kroz igranje na dvojci, Barać je dao svoj obol, a Tomas je igrao jako kvalitetno.

Premda se to po njegovim koševima (10) na prvi pogled ne vidi Tomas je igrao profesorski rutinirano. Njegov cimer Kruno Simon sinoć je pak briljirao (80 posto šuta). Početkom treće četvrtine ubacio je osam koševa u nizu, i tako uz Tomića (bio je istinski oslonac u reketu), sudjelovao u stvaranju ključne prednosti (69:53 u 33. minuti). Tri minute prije kraja bilo je i "plus 18" za Hrvatsku (78:62) pa srpskom izborniku Dušanu Ivkoviću nije preostalo ništa drugo nego kazati:

- Hrvati su dobili svaku od četvrtina i apsolutno zaslužili pobjedu. Mi smo loše kontrolirali igru, imali smo samo 11 asistencija i čak 16 izgubljenih lopti.

Premda su pred 2000 gledatelja, i u dvoboju bez navijačkog ugođaja, pobijedili najljućeg rivala, naši nisu likovali. Nije tu bilo euforije osim ako se euforijom ne smatra ova izjava Simona:

- Ja sam uvjeren da smo mi bolji sastav, no ovo ipak nisu utakmice u kojima se ogleda pravo stanje.

Hrvatska u srijedu igra protiv domaćina Velike Britanije.

Ključne riječi

Komentara 31

OB
-obrisani-
21:46 16.08.2011.

koliko je proslo od poslednje pobede hrvata nad srbina, 7,8 god....

GR
grabice
22:30 16.08.2011.

Zar nisu dobili u zadnjoj sekundi? Šteta ovako nije interesantno razbiti ih. Ponovno će nas optužiti za genocid.

ME
mentor
21:40 16.08.2011.

Bravo za hrvatsku reprezentaciju. Gledao utakmicu u Ljubljani sa nevtralnog, slovenskog ugla, i tamo je trebao biti sličan rezultat. Ako budete radili pametno, u sledečih deset godina sledi vaša dominacija nad Srbima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije