Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prva pa muška

Košarkaška bomba u Zagrebu: Split iznenadio Cedevitu!

kk split kk cedevita (1)
Ivo Čagalj/Pixsell
Autori: Antonela Vukorepa/VLM, dš/VLM
05.01.2013.
u 18:48

Košarkaši Splita upisali su u 16. kolu regionalne ABA lige prvu gostujuću pobjedu, svladavši Cedevitu 75:72.

Košarkaši Splita priredili su ogromno iznenađenje u 16. kolu regionalne ABA lige. U gostima su pobijedili favoriziranu Cedevitu 75:72 i tako upisali prvo slavlje ove sezone izvan svojih Gripa. Junak pobjede bio je Nikola Vujčić sa 18 koševa, dok je cedevitaše predvodio Wright sa 19 ubačaja.

Cedevita je u 38. minuti imala velikih šest koševa prednosti (71:65), ali onda je prvo Vukušić zabio tricu, pa Vujčić dvicu i prednost se istopila. Nakon što je Marko Tomas zabio samo jedno od dva slobodna bacanja za Cedevitu, Krušlin je pogodio tricu iz kuta za vodstvo Splita koje je Vukušić samo potvrdio sa dva slobodna bacanja dvije sekunde prije kraja. I to nakon što je u ključnom napadu utakmice blokirao pokušaj Wrighta.

Nakon 16 odigranih kola Split ima omjer 7-9, a Cedevita je na 9-7.

- Velika pobjeda za nas, vidjelo se da maksimalnim angažmanom i dobrom pripremom možemo igrati i protiv euroligaša i još jednom smo pokazali da nikome s nama neće biti lako - rekao je Srđan Subotić, razigravač Splita, a trener žutih Mladen Erjavec je rekao:

- Srce i karakter vodili su nas do pobjeda za razliku od Cedevite koja je igrala pod pritiskom. Problem sa samopouzdanjem nismo ni imali, ali sad smo skinuli urok da ne možemo nikoga pobijediti u gostima.

Trener Cedevite Aleksandar Petrović bio je razočaran nakon utakmice:

- Ovo je ekstremno težak poraz za nas, imali smo tisuću prilika da prelomimo utakmicu i da se odvojimo na više od 10 razlike, no kako se to nije dogodilo ušli smo u nervoznu fazu, a Split je pogodio tri trice i dobio utakmicu. Zvučat će patetično, ali sad se stvarno trebamo mobilizirati.

 

Komentara 2

OU
oma-u-vugla
14:31 06.01.2013.

Jel moze neko da mi objasni kakav je interes kosarke u Hrvatskoj da sponzor ne ulozi u tim poput Cibone, sa takvom istorijom i navijacima, vec stvori vestacki klub poput Cedevite? Nemam nista protiv Cedevite, imaju solidan tim, ali to je firma a ne klub.

MA
maruška
18:51 06.01.2013.

Objašnjenje je jednostavno: dobri stari hrvatski jal - u svom svom sjajui veličini!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije