Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nove nevolje Josipa Vrankovića

Košarkaši stižu u Crikvenicu, a u hotelu ih čeka štrajk

'26.07.2011., Osijek, sportska dvorana Gradski Vrt - Prijateljska kosarkaska utakmica izmedju Hrvatske i Bugarske.Josip Vrankovic Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL'
'Marko Mrkonjic/PIXSELL'
29.07.2011.
u 10:12

Pola je gostiju otišlo jer usluga nije odgovarajuća, a HKS razmatra pričuvne opcije, ali sigurno će ostati u Selcu ili Crikvenici

Odavno dogovorene pripreme košarkaške reprezentacije u Crikvenici doveo je u pitanje štrajk 30-ak zaposlenika hotela "Marina" u Selcu. Radnici koji do sada nisu primili još ni jednu ovogodišnju plaću neumoljivi su.

Ostaju pri odluci da će štrajkati sve dok ne prime plaće za siječanj i veljaču. U tzv. tihi štrajk stupili su početkom srpnja, a u srijedu su pokrenuli opći štrajk. Gosti, njih 70-ak od 120 mogućih, nezadovoljni neodgovarajućom uslugom, počeli su napuštati hotel, pa im se već u četvrtak broj prepolovio.

Vlasnik hotela Ivan Klokočki pak očekuje stav Vlade RH, jer hotelu je Ministarstvo financija blokiralo žiro-račun zbog 2,6 milijuna kuna duga neplaćenog PDV-a i poreza na dobit - te u slučaju izostajanja deblokade računa najavljuje zatvaranje "Marine" i predaju njegova ključa premijerki Jadranki Kosor.

Ako se to dogodi, košarkaški će se savez doslovno minutu do dvanaest naći pred misijom traženja smještaja za reprezentativce u nekom drugom mjestu. Po riječima Željka Drakšića, glavnog tajnika HKS-a, seniorska reprezentacija za vrijeme priprema za velika natjecanja u hotelu "Marina" odsjeda godinama.

- Ondje se osjećamo kao kod kuće. Taj nam je hotel najbolji jer su nam ljudi na usluzi 24 sata. Nazvao nas je vlasnik hotela i rekao da će sve učiniti da možemo dobiti punu uslugu. Ako se pak to ne dogodi, godinama smo u Selcu i Crikvenici s drugim selekcijama, pa imamo kontakte uz pomoć kojih možemo pronaći alternativni smještaj. Okupljanje u subotu neće doći u pitanje. Možda ćemo jedino morati doći na drugu adresu - kaže Drakšić.

Komentara 1

OB
-obrisani-
10:34 29.07.2011.

A sto je mislio ovaj valsnik hotela da ce mu drzava tolerirati ne placanje PDV i poreza na dobit,da ce mu radnici raditi za badave,na lijepe oci... Sram nek ga bude i sve takve koji to rade.... I treba mu sve uzet,pa nek vidi kako je biti bez icega...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije