Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUŽBENO PRIHVAĆENA PONUDA

Jordan postao većinski vlasnik Bobcatsa

Michael Jordan
Reuters/PIXSELL
17.03.2010.
u 22:40

Michael Jordan postao je prvi bivši NBA igrač koji je postao većinski vlasnik jedne momčad iz najjače košarkaške lige na svijetu.

Jordan je još sredinom veljače poslao svoju ponudu od 275 milijuna dolara za kupnju Charlotte Bobcatsa, koja je sada i službeno prihvaćena, nakon što su vlasnici svih NBA klubova jednoglasno prihvatili Jordanovu ponudu.

Jordan je od 2006. godine djelovao kao suvlasnik Bobcatsa, a sada je od Boba Johnsona preuzeo i većinsko vlasništvo.

- Iznimno sam sretan i zadovoljan što sam dobio priliku za izgradnju pobjedničke momčadi u mojoj državi North Carolini. Planiram stvoriti i izgraditi franšizu i organizaciju s kojom će Charlotte biti ponosna. Spreman sam učiniti doista sve što mogu kako bih ostvario zacrtane ciljeve - izjavio je 47-godišnji Jordan, šesterostruki NBA prvak i peterostruki MVP u NBA ligi.

Jordana čeka mukotrpni posao sanacije gubitaka, koji se procjenjuju na oko 150 milijuna dolara, koji su se nagomilali tijekom šest godina od nastanka franšize. Samo u ovoj sezoni Bobcatsi su na gubitku od 30 milijuna dolara zbog slabe prodaje ulaznica i gubitka nekoliko sponzora.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije