Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NCAA finale

John Calipari opravdao svoju plaću od 4,5 mil. dolara godišnje

'Kentucky Wildcats forward Anthony Davis (L) and other players mess up the hair of head coach John Calipari as he holds the championship trophy after the Wildcats defeated the Kansas Jayhawks in the m
'JONATHAN BACHMAN'
03.04.2012.
u 20:12

Vješti Calipari zlorabio je pravilo da za NBA ligu treba samo jedna godina fakulteta

Pred 70.913 gledatelja u Superdomeu u New Orleansu, John Calipari (53) osvojio je svoj prvi trenerski naslov prvaka u sveučilišnoj košarci. Nakon što je s Wildcatsima u polufinalu nadmudrio najplaćenijeg sveučilišnog trenera Ricka Pitina (koji u Louisvilleu ima 7,5 milijuna dolara), Calipari je i u finalu opravdao godišnju plaću od 4,5 milijuna dolara.

Trener najveća zvijezda

Sa 67:59 protiv Kansasa, sveučilištu Kentucky donio je osmi naslov NCAA prvaka, 14 godina nakon posljednjeg (1998.). Učinio je to uz pomoć braniča Dorona Lamba (22 koša) i centra Anthonyja Davisa (6 koševa, 16 skokova, šest blokada) koji će u lipnju biti vrlo visoko na NBA draftu.

Zlobnici će reći da je Calipari osvojio naslov s NBA igračima. Njegovi zagovornici reći će da je on samo pametno iskoristio pravilo koje kaže da mladi košarkaši više ne mogu izravno iz srednje škole u NBA, nego \"tek\" nakon prve godine koledža. Procijenivši dobro koje klince fakultet zapravo ne zanima, već samo žele steći uvjet za odlazak u NBA, Calipari je tako i birao momčad. Ostali mu treneri to zamjeraju, no Calipari je beskičmenjak pa ga prigovori baš i ne diraju.

Prije tri godine Calipari je dao izjavu da su petorica njegovih igrača u prvoj rundi drafta najveće postignuće Kentuckyja.

– Rekao sam to jer sam znao da će to klinci pročitati i da će misliti \"moram ići u Kentucky\" i to se i događa.

Veliki gaf u Kansasu!?

Netko u prodajnom odjelu marketinga Kansas Universityja napravio je veliku pogrešku. Nekoliko sati prije finala u internetsku prodaju puštene su majice koje slave Jayhawkse kao prvake. Svi finalisti moraju tiskati takve majice unaprijed, ali ih pobijeđeni nikad ne pušta van. Prije nego što je povučena iz prodaje, majicu se moglo kupiti za 19.99 dolara.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije