Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brazilci razotkrili

Igrači SAD-a imali betonske tenisice

'30.08.2010., Istanbul ?2010 FIBA SP Istanbul. Utakmica grupe B SAD-Brazil u Abdi Ipekci Areni. Lamar Odom,Marcelo Huertas i Derrick Rose Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL'
'Zeljko Lukunic/PIXSELL'
01.09.2010.
u 09:50

Brazilci su imali šut za pobjedu nad SAD-om, no nisu uspjeli. Ali pokazali su da se s Amerikancima može samo drskošću i agresijom

Naši sutrašnji suparnici Brazilci razotkrili su svijetu slabosti američke reprezentacije i umalo pobijedili prvog favorita za svjetsko zlato (68:70).

Imale su "carioce" napad za pobjedu, no Huertas je zaustavljen prekršajem. Nakon promašena oba slobodna bacanja, imali su šut za produžetak, no Barbosa nije zabio preko Lovea. Da je Barbosa pogodio samo jednu od 10 promašenih trica (3-13), sada bismo pisali o velikoj senzaciji.

Što su to imali Brazilci što nisu imali Hrvati i Slovenci, koje su Amerikanci pregazili? Fizičku snagu i drskost. New York Times piše da su nezreli i ranjivi Amerikanci bili odveć samouvjereni u igri jedan na jednoga, lijeni u obrani u prvom poluvremenu i da su u posljednjih šest minuta i 50 sekundi samo jednom ubacili iz igre.

– Dok se ne nađete u ovakvoj situaciji, ne znate imate li dovoljno jak karakter da pobijedite kada vas šut ne služi – izjavio je izbornik Krzyzewski.

Novinar Pete Thamel još piše da je Krzyzewski shvatio da ni na koga drugog ne može napadački računati kao na Duranta i djelomice Billupsa koji je na kraju preuzeo odgovornost.

Kada je došlo do tijesne završnice, mnogi naši igrači kretali su se u napadu kao da imaju betonske tenisice, piše Thamel. Olakšavajuća je okolnost za Amerikance što prije osmine finala imaju dvije utakmice (Iran, Tunis) za natjecanje u zakucavanju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije