Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Turnir Ex-Yu zemalja

Hrvatski košarkaši pobijedili Sloveniju za finale protiv Srbije

krunoslav simon
Sanjin Strukić/Pixsell
08.08.2011.
u 23:13

Hrvatska košarkaška reprezentacija pobijedila je i u drugoj utakmici svoje skupine na Adecco cupu, turniru zemalja nastalih raspadom SFRJ

Hrvatska nastavlja pobjednički u pripremnim utakmicama. Nakon Crne Gore, izabranici Joke Vrankovića na ljubljanskom su turniru pred 7.000 gledatelja nadjačali i domaćina (65:60), a učenik je nadvisio učitelja. Hrvatski izbornik pobijedio je Božu Maljkovića, trenera kojem se divio i od kojeg je učio.

- Ovo je za mene značajna pobjeda jer kada sam ja počinjao kao junior žutih šjor Božo je udarao temelje velikog Splita - kazao je Vranković.

Mentalno čvrsti u završnici bili su Popović (dvije trice), Bogdanović (zapečatio pobjedu s dva bacanja, 11 koševa), Tomić (koš za 63:60) i Žorić (9 koševa).

- Sretni smo zbog ove pobjede, dobili smo domaćine na mišiće. Igrali smo od početka do kraja agresivno i to je ključ. Protiv Srba u finalu ćemo morati igrati još i čvršće - kazao je Žorić.

Srbi su sinoć razbili BiH sa 82:61 (Krstić 16, Savanović 15, Rašić 14) pa će u boj s Hrvatima za pobjednika prvog turnira zemalja nastalih raspadom bivše SFRJ.

- U posljednjoj službenoj utakmici, u osmini finala SP-a, naznačili smo da njima možemo parirati. U srpskom sastavu igra Savanovića vrlo je bitan faktor, igra s velikom lakoćom - najavljuje Vranković večerašnji dvoboj (21 sat).

S lakoćom je sinoć igrao i Simon i iznenadio minutažom (28 minuta) i koševima (15). Uz Antu Tomića (7 koševa , 9 skokova) bio je naš najbolji pojedinac.

- Zabiti 65 koševa nije neki spektakli, no zato smo igrali sjajnu obranu - ustvrdio je Simon.

Komentara 23

LE
Leoness
23:27 08.08.2011.

Čisti gušt ;)

AN
Andreeejjj
00:56 09.08.2011.

Bravoooooooooooooo i svaka čast dečkima, iako su to prijateljske utakmice. A sada još finale i spremni dočekujemo to prvenstvo, koje če bit najvažnije!

HO
hornet7
01:58 09.08.2011.

09.08.2011. u 01:01h mališa je napisao/la: Jel bi bili zadovoljni da izgubite sa manje od 20 razlike? ----------------------------------------------------------------- ko ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije