Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TALIJANSKO PRVENSTVO

Hrvatski Benetton izborio doigravanje

Jasmin Repeša
Antonio Bronić
16.05.2010.
u 21:03

Košarkaši Benettona, koje vodi hrvatski strateg Jasmin Repeša, a čiji dres nose Sandro Nicević i Davor Kus, ugurao se u posljednjem kolu Lega A Basket u doigravanje.

Premda su uspjeli u tom naumu, otrježnjenje će vrlo vjerojatno uslijediti tijekom prvog kruga doigravanja, budući da moraju igrati seriju protiv godinama nedodirljive momčadi u talijanskim okvirima, Montepaschi Siene.

U zadnjem kolu je Benetton razbio Armani Jeans Milano na svom parketu 91-59, te su time došli do ukupnog omjera u osnovnom dijelu sezone 13-15. Identičan je on onom kojeg ima Air Avellino, koji je ipak na kraju završio kao deveti na ljestvici.

Nakon treće četvrtine je Benetton riješio pitanje pobjednika, kada je pobjegao na plus od 19 poena, a do kraja se prednost popela na velikih 32 razlike. Davor Kus je postigao 13 poena uz tri asistencije, dok je Sandro Nicević svemu dodao 10 poena uz šest skokova. Recimo da je hrvatski centar iz igre gađao 4-5, dok je Kus pogodio tri od šest pokušaja za tri poena.

Montepaschi Siena je sezonu završila sa samo dva poraza, te su od drugoplasirane Pepsi Caserte skupili čak osam pobjeda više.

Lega A Basket, 30. kolo:

Canadian Solar Bologna - Montepaschi Siena 66-87

Benetton - Armani Jeans Milano 91-59

Pepsi Caserta - Lottomatica Rim 85-69

Sigma Montegranaro - Banca Tercas Teramo 87-81

Angelico Biella - Carife Ferrara 82-79

Vanoli Cremona - Air Avellino 81-76

Scavolini - Cimberio Varese 89-84 

Parovi četvrtfinala:

Montepaschi Siena - Benetton

Pepsi Caserta - Lottomatica Rim

AJ Milano - Sigma Montegranaro

Cantu - Canadian Solar Bologna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije