Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKA - GRČKA 69:74

Joke nakon poraza: Istekao mi je ugovor, više nisam izbornik

Markota Vranković Bogdanović
Sanjin Strukić/PIXSELL
05.09.2011.
u 18:46

Najgori plasman naših košarkaša do sada bilo je 11. mjesto, a u Litvi nismo ni među 12. Nakon poraza od Grčke hrvatski je izbornik Joke Vranković izjavio: "Istekao mi je ugovor, formalno više nisam izbornik!"

– Ovo je neuspjeh. S obzirom na kvalitetu igrača koje imamo morali smo barem izboriti drugi krug natjecanja – kazao je predsjednik HKS-a Danko Radić.

Oni koji su poslušali savjet Ante Tomića i ugasili televizore za odlučujuće utakmice Eurobasketa s Grcima, sjajno su odlučili!

– Izgubili smo u prvih 20 minuta. Prvo smo poluvrijeme igrali kriminalno, to je teško bilo stići. U završnici nismo imali snage to preokrenuti. Sve smo prokockali u utakmicama protiv Makedonije i Bosne, nemamo si što zamjeriti protiv Grka – rekao je Marko Popović.

Hrvatski košarkaši očekivano su deklasirani (69:74) od najjače momčadi naše skupine i polako mogu kućama kako bi eter prepustili onima koji se malo bolje snalaze pod obručima. Uoči utakmice izbornik Vranković ponudio je sljedeću prognozu:

Joke pretjerao

– Čeka nas teška utakmica, ali siguran sam da ćemo biti puno bolji nego protiv BiH. Vjerujem u svoje dečke.

No, Joke se malo puno prešao. Obrana je bila jednako loša kao protiv Teletovića i dečki, s tim da je ovoga puta i napad zakazao. Tomić, Andrić, Bogdanović, Draper i Simon našli su se u početnoj petorci i krenuli u poluvrijeme iz noćne more pa je bilo dovoljno samo deset minuta da postane jasno kako od drugog kruga neće biti ništa.

– Moramo se ugledati na vaterpoliste, rukometaše i ostale koji su bili uspješni u povijesti. Nadam se da će, ako već nismo mi, neka druga generacija napraviti više, mnogo više – zaključio je Popović.

Trojka koja je nas je nosila šuterski u prve tri utakmice – Bogdanović, Tomić i Popović, bila je potpuno sterilna. Suvislu akciju bilo je nemoguće složiti, lopte su se darivale kao da je blagdansko doba, prva trica pala je iz sedmog pokušaja... Nakon minus 17 na poluvremenu, brod je tonuo i u nastavku pa je čak i naš strateg, koji je dosad živio na rubu svoje linije, predahnuo s dečkima na klupi.

Drama u završnici

No, brzo se dignuo! Uslijedilo je nekoliko bljeskova Simona i Drapera, a Stanko Barać, kojega je do tada minimalno koristio, trenutačno je postao tako nadahnut da su se čak i najveći pesimisti na trenutak ponadali čudu. U kombinaciji s Tomićem, na nekoliko minuta sve je izgledalo bolje. No, prekasno su se sreli njih dvojica iako su samo četiri koša zaostatka lijepo izgledala.

Kako nema taktike ni definiranih uloga, brzo se situacija okrenula na grčki mlin. Naravno, bez standardne drame nije išlo. Minutu prije kraja bili smo samo na minus tri, jurilo se luđački, no, nažalost, trebalo se toga sjetiti i držati svih 40 minuta, a i tri utakmice ranije.

Komentara 139

WZ
ww zgb
19:17 05.09.2011.

glavni krivac svega ovoga nije joke nego DANKO RADIĆ

BR
broketa
19:25 05.09.2011.

Glavni krivac ovoga je regionalna liga!!!!Pod hitno iz nje istupit!!!!!I cibona nije amnestirana od odgovornpsti i njen bivsi šef miličević.Joke selekcija ti je genijalna.

JA
JackRussell
21:30 05.09.2011.

ugostitelj@ ajde lijepo još jednom pročitaj što sam napisao, pa možda shvatiš...ili bolje, neka netko drugi ovom čovjeku objasni što sam mislio...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije