Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKA POBJEDA

Hrvatska nakon drame svladala Sloveniju!

Hrvatska - Slovenija (1)
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/11
08.09.2013.
u 22:58

Izabranici Jasmina Repeše nakon velike borbe i jednog produžetka su svladali domaćina Sloveniju sa 76:74.


Hrvatska je šokirala domaćina Eurobasketa i nanijela mu prvi poraz na ovom prvenstvu. Bio je to treći triler u hrvatskim nastupima u Celju i treća pobjeda. Ova je izborena kroz produžetak (76:74, 66:64), pred preko 4000 fanatičnih slovenskih, ali i par stotina borbenih hrvatskih navijača. Mogli su naši do pobjede i bez “pripetavanja”, no Tomić je 20 sekundi prije kraja pogodio samo jedno slobodno bacanje za 65:65. Šutirao je potom Nachbar tricu za slovensku pobjedu, ali nije pogodio. No, zato su naši u “podaljšeku” pogađali. Rudež je ubacio dvije, a Bogdanović jednu tricu, a slovenskim šuterima skratila se ruka pa se nisu uspjeli oporaviti dalekometnim šutevima (Goran i Zoran Dragić, Nahcbar).

Uz 42 minute na parketu, 24 koša i 7 skokova, u hrvatskim je redovima najveći teret podnio Bojan Bogdanović koji je bio svjestan “zavodljivosti” ove pobjede.

- Željeli smo da se odlučuje u posljednjim trenucima jer smo znali da ih svi gledaju kao favorite i da bi im mogla ući voda u uši. Koliko god se za ovu pobjedu istrošili, nadam se da će nas ona mentalno dići jer nam je utakmica s Česima puno važnija od ove. Ako ne pobijedimo mi idemo kući.

Na važnost te utakmice apelirao je i borbeni centar Luka Žorić:

- Bili smo hladne glave, a pritisak publike i suđenje bili su nam motiv. Sve je ovo lijepo, no to preko noći moramo zaboraviti jer protiv Čeha nas čeka naš četvrti finale na ovom prvenstvu.

I doista, atletski moćni Česi imaju pobjedu manje, ali i priliku da iskoriste umor hrvatskih igrača.

- Ova nam je pobjeda dobra za imidž, za samopouzdanje, da vidimo da možemo igrati s najboljima, jer smo pobijedili u domaćinskoj atmosferi momčad koju vodi veliki trener. Vjerujem da smo zaslužili novi dobar odaziv naših navijača. Pozvao bi ih da dođu u što većem broju i da nam naprave pravu domaćinsku atmosferu jer bi nam ona, s obzirom na zamor koji se stvorio, bila strašno bitna. Treba nam šesti igrač jer ovo je utakmica “biti ili ne biti” - zazivao je pomoć s tribina hrvatski izbornik Jasmin Repeša.

Za izbor taktike protiv Slovenaca, glavnog stratega pohvalio je kapetan Roko Ukić koji se žalio na bol u tetivama:

- Izbornik je pogodio sa zonom koju dosad nismo igrali i to ih je u napadu zbunilo. No, i ja ću reći da je pred nama najteža utakmica za hrvatsku reprezentaciju koju možete zamisliti.

U utakmici u kojoj su Slovenci vodili i sa 13 koševa razlike (37:50), junak ove hrvatske pobjede bio je i centar Ante Tomić (11 koševa uz šut 3-11) koji se napromašivao iz reketa, ali je imao 15 skokova. Ukić i Draper hrabro su dirigirali orkestrom koji svira sve bolje, Žorić je dodao svoju porciju borbenosti, a pomogao je i mali Šarić.

- Možda sam donio više sreće, nego kvalitete - skromno će naš nadareni mladac.

Na koncu možemo reći da je Repeša nadmudrio kolegu Maljkovića koji se na presici žalio na suđenje. Hrvatski izbornik, premda je imao više razloga, o tome nije htio pričati svjestan da je presudno tko će i kako danas Hrvatskoj svirati protiv Češke (17.45).

>> Aco Petrović isključen, a BiH ostala u igri za drugi krug

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije