Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EP košarkašica

Hrvatice pobijedile Španjolsku i izborile četvrtfinale u Poljskoj

sandra mandir
Hrvoje Jelavić/Pixsell
26.06.2011.
u 20:31

Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija pobijedila je Španjolsku 75:71 u zadnjoj utakmici druge faze Europskog prvenstva u Poljskoj

Tom su pobjedom naše igračice izborile nastup u četvrtfinalu natjecanja gdje ih čeka prvoplasirana reprezentacija iz druge skupine. Hoće li to biti Češka ili Litva znat će se nakon njihovog međusobnog dvoboja u ponedjeljak.

Iako su sve igrače odigrale vrlo dobru utakmicu, posebno se istaknula Sandra Mandir sa 24 koša, sedam skokova i tri asistencija. Ona je veliku pomoć imala u Jeleni Ivezić koja je dodala 15 koševa i osam skokova, dok je Mirna Mazić imala čak 15 skokova!

Izabranice Stipe Bralića odlično su otvorile utakmice te vodile gotovo cijelo prvo poluvrijeme. Ipak, na odmor se otišlo s prednošću Španjolki 40:38. Odvojile su se naše protivnice u trećoj četvrtini i na 5-6 koševa prednosti, a najveću su prednost imale šest i pol minuta prije kraja (61:54). No, onda kreće fenomenalna serija hrvatskih reprezentativki koje su u sljedećih šest minuta napravile 14-0, a sve je počelo kad je Ivezić postigla sedam koševa u nizu.

Tako su se naše igračice odlijepile na +7, Španjolke su prekršajima i brzim napadima pokušale sustići prednost no ipak je na kraju četvrtfinale pripalo Hrvaticama.

Utakmica četvrtfinala igrat će se u srijedu.

Komentara 3

HS
hr sokol
21:27 26.06.2011.

Bravo cure! Prave ste fajterice!

JS
John_Smith
13:47 27.06.2011.

svaka cast cure, samo hrabro naprijed, dajte sve od sebe

MI
mikili
01:09 28.06.2011.

bravo curke!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije