Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počeo NBA spektakl

Heatu prsteni i pobjeda, Raya Allena postidio bivši suigrač

Florin Cernat
Foto: Ivo Čagalj/24sata
1/2
31.10.2012.
u 10:14

Iznenađenje večeri priredili su Dallas Mavericksi koji su bez Nowitzkog pobijedili Lakerse u Los Angelesu 99:91.

Nakon četiri i pol mjeseca čekanja, svi ovisnici o košarci i NBA ligi konačno su došli na svoje. Počela je najjača košarkaška liga na svijetu. I odmah prve večeri – niz uzbuđenja. Krenimo s onim najvećim. Los Angeles Lakersi, momčad koja se ovoga ljeta nakrcala zvijezdama (Howard, Nash) izgubila  je kod kuće od Dallas Mavericksa 99:91, i to Dallasa koji u svojim redovima nije imao čak ni najboljeg igrača Nowitzkog!

Produžila se tako serija loših rezultata iz predsezone. Podsjećamo, Lakersi su bili jedina momčad koja nije upisala pobjedu u pripremama, a sad se taj niz od osam poraza produžio i u sezonu. U tom devetom porazu najbolji je bio Gasol koji je ubacio 23 koša, imao 13 skokova i šest asistencija. Ozlijeđeni Bryant dodao je 22 koša, a nova zvijezda LA-a Howard zabio je 19, uz 10 skokova, ali je slobodna bacanja šutirao 3/14 i izletio je iz igre dvije minute prije kraja zbog šest prekršaja. Nash je imao utakmicu za zaborav – sedam koševa i četiri asistencije.

Kod Dallasa je prvo ime bio razigravač Collison koji je zabio 17 koševa uz četiri asistencije i dva skoka.

Vatreno je bilo na otvaranju sezone u Miamiju. Domaći, predvođeni LeBronom Jamesom, dobili su prstenje prvaka za naslov u prošloj sezoni, a na otvaranju nove u svojoj su dvorani pobijedili Boston Celticse 120:107. Najbolji kod Heata bio je upravo James sa 26 koševa, 10 skokova i tri asistencije, dok je Kelte predvodio Rondo (20 koševa, sedam skokova, 13 asistencija). No, središnji događaj večeri zbio se krajem prve četvrtine. Ray Allen, koji je prethodnih pet godina proveo u Bostonu, prije ulaska u igru otišao je do klupe bivših suigrača i pozdravio se s njima, no kad je došao do Garnetta i potapšao ga po ramenu, ovaj ga nije ni pogledao...

U trećoj utakmici večeri Cleveland Cavaliersi kod kuće su bili bolji od Washington Wizzardsa 94:84. Cavse je predvodio Irving sa 29 koševa, dok je Varejao imao nevjerojatnih 23 skoka te devet koševa i devet asistencija. Za Wizzardse je Jordan Crawford ubacio 11 koševa uz pet asistencije i tri skoka.

Ključne riječi

Komentara 1

JO
jolly
12:33 31.10.2012.

A zašto bi se R. Allen postidio, što se netko s njim nije htio pozdraviti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije