Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CEDEVITA

Giorgio Armani hoće podsjetiti na vremena dobre košarke i mode

Božo Maljković (1)
Sanjin Strukić/Pixsell
17.10.2012.
u 15:55

– Mene ne zanima tko nam je nasuprot, za Cedevitu svaka utakmica mora biti fešta. Moje je geslo za igrače "daj svoj maksimum i mirno spavaj" – kaže Maljković

Košarkaši Cedevite u petak će u 18.30 u Draženovu domu odigrati prvu domaću euroligašku utakmicu u svojoj povijesti. U to ime u goste joj stižu Armanijevi manekeni, ali ne oni s modnih pista, nego košarkaški.

– To je moćna momčad napravljena da bi naslijedila lijepu tradiciju milanskih rezultata iz 80-tih. U namjeri da napravi ponovno veliki klub, slavni modni dizajner Giorgio Armani uključio je i svoje prijatelje, bogate ljude. U to vrijeme za njih su igrali D'Antoni, Premier, Meneghin, Carrol... Okupili bi se kasno, a počeli bi igrati baš nekako u vrijeme kada se i moda počne razvijati, u veljači i ožujku i osvajali bi prvenstva. Sada Armani hoće podsjetiti na stara vremena, doba mode i dobre košarke, pa na čelu momčadi ima španjolskog izbornika Sergija Scariola i najbolje igrače koje se moglo dovesti – ističe Božo Maljković.

Unatoč nominalno puno jačem suparniku, Cedevitin strateg naglašava:

– Kad navijač plati ulaznicu, on hoće da mu se igrači bacaju pod noge, da i na taj način pokažu koliko poštuju klub. Mene ne zanima tko nam je nasuprot, za Cedevitu svaka utakmica mora biti fešta. Moje je geslo za igrače "daj svoj maksimum i mirno spavaj".

Dakako, mnogo je elemenata koji određuju hoće li ova momčad moći dati maksimum. Jedan je i zdravstveni bilten pričuvnog centra Bilana i krila Gelabalea (trovanje hranom).

– Gelabale je primio jednu ili dvije infuzije, ali je počeo trenirati. No, mi i nadalje imamo problem Bilanove alergije koji ne možemo riješiti. Čovjek je svaki dan osut po cijelom tijelu i ne može trenirati. I protiv Crvene zvezde igrao je bez treninga, no tada je primio injekciju kortizona zbog čijeg se djelovanja sada ne može vidjeti pravo stanje. Mislili smo da je problem u omekšivaču, da je neka kemikalija za čišćenje poda u Žalgiris Areni, no on se kod kuće najviše ospe.

Cedevitin centar Lukša Andrić takvih problema, srećom, nema. I on se nada da njegova momčad neće biti statist u predstavi bogatog Armanija.

– Imamo izgleda, ali samo s pravim pristupom i s agresivnom obranom. Ni obrana kakvu smo igrali protiv Zvezde neće biti dovoljna. Oni su vrhunska momčad, sa sjajnim pojedincima na svim pozicijama, no bitno je što ćemo mi pokazati, kakav ćemo mi pružiti otpor.

Lukša će voditi okršaje sa sjajnim grčkim centrom Bourousisom za kojeg kaže:

– On je više na trici nego u reketu, što će trebati pokriti. Pogotovo igru dva na dva u kojoj se on odvrće na vanjski šut. Visok je igrač, odlična šuta. Nije ekstra brz i skočan, ali je pametan.

Oni koji Andrića pamte iz razdoblja igranja za Cibonu primjećuju da je agresivniji nego prije. Jesu li ga to promijenile dvije sezone u Galatasarayu?

– Meni su bile bitne dvije godine u Ciboni s Perasovićem, a u Turskoj samo sam tako nastavio. Nisam osjetio neku razliku, no vi očito jeste.

Kakva je razlika u tome kada si stranac u stranom klubu ili hrvatsko pojačanje u hrvatskom klubu?

– Premda si kao stranac uvijek prvi na udaru, čini mi se da je veća odgovornost kada igraš za hrvatski klub – odgovara Andrić.

Domaći poklonici košarke imaju pak priliku navijati za hrvatski klub pod povoljnijim okolnostima. Naime, svi oni koji imaju kupljenu godišnju ulaznicu ili je kupe do utakmice,  na blagajni mogu podići još dvije besplatne ulaznice.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije