Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
košarka

Dvoboj napitaka, na Gripe stiže Cedevita i želi srušiti Pipi

Paolo Marinelli
Ivana Ivanović/Pixsell
05.10.2012.
u 13:01

Već dugo u Hrvatskoj nije bilo tako moćne momčadi kakva je Cedevita, kaže Splitov trener Mladen Erjavec.

Ubrzani ritam nastavlja se za \"žute\". Dugo na Gripama nije bilo ovakvog užitka, najprije Crvena zvezda, pa gostovanje kod Olimpije u Ljubljani, a sada Splitu u goste stiže Cedevita (subota 19 sati, 3. kolo ABA lige). Na Gripama živi \"Pipi\", legendarno splitsko piće na žutim je dresovima. Dvoboj napitaka, tko je bolji Pipi ili Cedevita. Zagrepčani na Gripama još nikada nisu slavili.

– Znam za to, ali to se može promijeniti – rekao je 17–godišnji bek \"žutih\" Paolo Marinelli.

Svjesni su Splićani teške zadaće, Cedevita je favorit.

– Igramo na svom parketu, ono što je sigurno dat ćemo sve od sebe. Pripremili smo se dobro za Cedevitu, nadam se da će nam se Šarić što prije priključiti. Kada gledam sebe osobno, najbitnija je obrana, ona određuje svakog igrača – kaže Marinelli.

Dok je mladi bek razgovarao, trener Mladen Erjavec samo se smješkao. Pripremio je sve detalje o utakmici, kaže da je vidio slabe strane Cedevite, ali zadržat će ih za sebe. Ono što je sigurno, emocija na Gripama neće nedostajati, stiže legendarni Božo Maljković.

– Nisam vodio momčad protiv većeg trenera – kaže Erjavec.

U njegovoj momčadi sve je više-manje u redu. Oporavlja se i Mimica, kojeg muči ozljeda koju je zaradio još protiv Crvene zvezde.

– Mimica je igrao ozlijeđen protiv Olimpije, zato i nije bio pravi, ali ne sumnjam u njega, u njegovo srce. Imat će dovoljno blokada na utakmice i mogućnosti za pogađanje otvorenih šuteva. Bit će to čvrsta utakmica, Cedevita će biti rastrčana, ovo je nakon dugo vremena moćna momčad. Već dugo nije bilo takve momčadi u hrvatskoj košarci. Čekaju te, a onda srede dvije minute. Umorni jesmo, ali to nije tema za razgovor. Pa treniramo, pripremamo se da ne budemo umorni kad bude utakmica. Tko ne može izdržati ritam, ne treba ni igrati – kazao je Erjavec.

Priželjkuje da njegova momčad ponovi izdanje kao i protiv Crvene zvezde, ali svjestan je da za nešto više njegovi igrači moraju napraviti i korak više.

– Isto kao protiv Zvezde, tražim borbenost, ali ne smijemo padati u nekim dijelovima utakmice kao što nam se događalo protiv Beograđana. To se protiv Cedevite ne može nadoknaditi. U Ljubljani smo svojim glupostima dopustili da odu na deset razlike, bili smo jednostavno emotivno ispražnjeni – zaključio je Erjavec.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije