Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CEDEVITA - CIBONA 92:80

Aco Petrović: Joke nas je prozvao kukavicama i luzerima, a mi smo u finalu

\'01.02.2011. Zagreb, Hrvatska - Kosarkaska utakmica 3. kola Eurocup-a izmedju KK Cedevita i KK Gran Canaria. Dontaye Draper. Photo: Petar Glebov/PIXSELL\'
Petar Glebov/PIXSELL
25.05.2011.
u 20:25

Cedevitaši su uvjereni da je anonimna prijava protiv Drapera na dan utakmice stigla iz Cibone.

Cedevitini veterani na koncu su ipak nadjačali Cibonine talente. Cedevitaši su u prepunim Sutinskim vrelima kapitalizirali iskustvo i prošli u finale doigravanja gdje ih čekaju zagrebaši. U majstorici su slavili sa 92:80 pri čemu je čak 46 koševa stiglo od igrača s klupe.

Debakl nas motivirao

Centar Andrija Žižić konačno je dao što se od njega očekuje (21 koš, 7 skokova), a vukao je, premda mu je narušena pucačka forma, i kapetan Marino Baždarić (12 koševa, 5 asistencija). Od igrača s klupe Cedevitin trener Petrović najviše je dobio od Petrovića i, opet, Kovačevića koji je kazao:

– Debakl u drugoj utakmici motivirao nas je, ali i uplašio. Manji poraz ne bi nas ovoliko mobilizirao. Nije nam bio potreban nikakav borbeni govor.

Na Ciboninoj strani ono što je govorio "zapovjednik" Vranković utjecalo je samo na krilo Bogdanovića (26 koševa, 4 asistencije) i centra Radoševića (23 koša). Ostali, pa tako ni Zubčić, nisu bili na potrebnoj razini.

– Došlo je na naplatu naše neiskustvo. Prodali smo olako pet-šest lopti zbog čega nismo mogli razviti svoju brzu igru. Mi se bez pravog razigravača s njima nismo mogli nadigravati jer ih oni imaju tri. Mogli smo uspjeti samo uz brze specijale i puno tranzicije – ustvrdio je Vranković.

Cedevitin trener Aco Petrović priznao je da bi sa Zagrebom u finalu lakše na kraj izašla Cibona, ali je i dočekao svoj trenutak da se obračuna s onima koji su ga boli dok je, nesiguran u mogućnosti svoje momčadi, šutio, pa tako i s nekim novinarima.

– Otkako je stigao Joke, ovo je naša peta međusobna utakmica i četvrta pobjeda Cedevite. Joke je osjetio krv i koristio to za psihološki pritisak, no to je prihvatljivo do određene granice. Ako netko momčad koja je ozbiljno zastupala našu košarku u Europi nazove kukavicama i luzerima, to nije korektno. Nije u redu ni prebrojavati krvna zrnca mojoj momčadi, a i Joke je u svom prvom mandatu imao nekoliko Amerikanaca. Ako se zna da sam ja osobno nagovorio Drapera da igra za Hrvatsku, onda je licemjerno govoriti o tome da on nema Amerikance.

Obračunao se Aco i s Ciboninim vodstvom zbog Draperove radne dozvole. Ta problematika, gle vraga, iskrsnula je baš na dan majstorice.

– Ta anonimna prijava potekla je iz redova našeg večerašnjeg suparnika. Nadam se da Drapera neće uhititi – bio je sarkastičan Aco.

Gdje je dozvola?

Cedevitini čelnici rekli su nam da su oni Draperovu radnu dozvolu od policije zatražili prije pet-šest mjeseci i da ne znaju što je razlog da mu ona još nije uručena. Sam Draper nije ni znao da je protiv njega podignuta prijava pa se nije ni izvlačio za samo dva koša (bez ubačaja iz igre).

Komentara 4

RO
rokolenic
07:05 26.05.2011.

Zbog takvih taktika se Cibona zgadila ciloj državi. Ajmo Cedevita po naslov.

MA
Mamlaz
21:43 25.05.2011.

o.O Zakulisne igre? Pobijedite na terenu, ne izvan njega. Da se razumijemo, navijam za Cibonu, ali ovakve taktike mi se gade.

LU
lucas
07:19 26.05.2011.

Cibona je uništila košarku u Rvata, slično kao što je Ferkonja , Ćoro iliti dinamo uništio Rvacki nogomet. Pišel im se u ime Jankecov pesek i štefov esel.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije