Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TREĆI STRANAC NA KORMILU

Donewald novi izbornik kineskih košarkaša

Košarka
AFP
30.04.2010.
u 12:45

Kinesku mušku košarkašku reprezentaciju na ovoljetnom će Svjetskom prvenstvu u Turskoj voditi Amerikanac Bob Donewald, bivši pomoćnik u New Orleans Hornetsima i Cleveland Cavaliersima.

Kinezi su Amerikanca angažirali zadovoljni njegovim radom u premijernoj sezoni, u kojoj je sa Shanghai Sharksima dospio do Final Foura tamošnje profesionalne lige. Riječ je o klubu koji u vlasništvu drži košarkaš Houston Rocketsa Yao Ming, i koji je izborio svoj prvi polufinale u osam posljednjih godina.

Upravo izostanak Minga, koji je propustio cijelu NBA sezonu zbog ozljede i operacije stopala, gorući je problem kineske košarke.

- Yao Ming ponajbolji je košarkaš na svijetu i bez njega će biti vrlo teško. Skupit ćemo se svejedno u kolektiv kao jedan i učiniti ovu zemlju ponosnom – rekao je novi izbornik.

Bivši izbornik Guo Shiqiang dobio je otkaz nakon što nije uspio obraniti naslov na Azijskom prvenstvu prošlog kolovoza. Ostaje, međutim, u stručnom stožeru kao Amerikančev pomoćnik.

Donewald je treći stranac na kormilu kineske muške reprezentacije. Ranije su nacionalni sastav vodili Amerikanac Del Harris, nekadašnji trener LA Lakersima, i Litavac Jonas Kazlauskas.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije