Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBA u Zagrebu

Divac ljubio Draženovu sliku, cvijeće položio i na Ćosićev grob

Vlade Divac
Dražen Brajdić
01.02.2010.
u 11:30

U Zagrebu boravi ekipa koja snima film "Jednom braća" koji govori o najjačoj neameričkoj reprezentaciji svih vremena kroz odnos dvojice asova.

Po drugi put u posljednjih godinu i pol, Vlade Divac pojavio se na Mirogoju. Slavni srpski košarkaš obišao je grobove Dražena Petrovića i Krešimira Ćosića te položio stručak cvijeća na oba, ali ovaj je put to učinio u pratnji filmske ekipe NBA Entertainmenta.

– Snimamo priču o prijateljstvu prekinutom ratom i o tome što se iz toga može naučiti. Do jednog trenutka bili su bliski kao braća, a onda se država kojoj su pripadali raspala, a time i njihovo prijateljstvo koje je u tim okolnostima očito bilo nemoguće održati. Zbog Draženove smrti ta je tragedija postala daleko veća jer Vlade nije dobio priliku raspraviti neke stvari kao što je to uspio s Kukočem i Rađom – kazivao nam je redatelj Michael Tolajian.

On i dopredsjednik dokumentarnog programa Dion Cocoros predvodili su ekipu koja snima film za televizijsku kuću ESPN koji će se zvati "Jednom braća".

Snimali kod Petrovićevih

Cocoros nam je objasnio da je riječ o jednom od 30 dokumentaraca iz serijala od 30 velikih sportskih priča u posljednjih 30 godina.

– Pokušavamo ispričati priču o velikoj košarkaškoj momčadi s kraja 80-ih, ponajviše kroz istraživanje svih faza odnosa između Dražena i Vlade – ispričao je Cocoros.

Osim na Mirogoju, jučer se snimalo i na glavnom gradskom trgu, ali i u stanu Aleksandra Petrovića.

– U nedjelju je kod nas sniman igrani dio dokumentarca, Divčev posjet mami i meni. Kako su Dražen i Divac bili prva europska zvučna imena u NBA ligi, Amerikanci žele priču o njihovu odnosu iz svih kutova – prepričao nam je Aco.

Dražen živi vječno

Biserka Petrović američke je goste dočekala i na Mirogoju. U Draženovu golfu šibenske registracije, koji je još u voznom stanju, požurila je očistiti grob od snijega za snimanje.

– Ovdje su bili i Maradona, Sabonis, Samaranch, Rogge i svi najveći hrvatski sportaši, a svi ti trenuci u meni bude stare rane. No posjeti sportskih veličina poput Divca daju mi snagu i potvrđuju da je Maradona bio u pravu kada mi je kazao: "Nemojte biti tužni, Dražen će živjeti vječno.

Komentara 13

OB
-obrisani-
21:08 01.02.2010.

Biče zanimljivo vidjeti tu priču o prijateljstvu prekinutom ratom..Bili su to sjajni košarkaši i dobra klapa ali nažalost politika je sve to pokvarila..Ustvari NBA Team u Jugoslaviji to su bili Dražen, Kukoč, Rađa, Divac, Paspaj, Zdovc i ostali..Uspomene na velikane ostaju..

DU
Deleted user
13:35 01.02.2010.

Nekog velikog prijateljstva između Dražena i Divca nikad nije bilo i mislim da se ovdje radi o čistoj krivotvorini za potrebe filma koja, nažalost, kasnije postane i opće prihvaćena činjenica. Znam da je Dražen bio dobar prijatelj s Radovićem primjerice koji se jedini javio 93. kad je bilo najteže. S druge strane Divac je bio puno bolji s Kukočem i Rađom koji su mu i generacijski bliži.

CE
Celik
12:07 01.02.2010.

Kad neznamo sami,neka nam rade stranci ove price. Maradona je velicina u svakom smislu,a ove rijeci o Drazenu su bas istina i govore sve. Takve zivotne storije treba vise objavljivati i ne zaboravljati ruzne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije