Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Široki dočekuje Hemofarm

Danijel Jusup na klupi Širokog, a Petković na parketu

'bih sport...15.01.2010...siroki brijeg...u prostorijama kosarkaskog kluba siroko eronet predstavljen novi trener danijel jusup Photo: Tomislav Milicevic/Vecernji list'
'Tomislav Milicevic/Vecernji list'
15.01.2010.
u 22:25

Ovo je već drugi put kako je na klupu momčadi s Pecare zasjeo zadarski stručnjak. Prvi put je vodio momčad u sezoni 2000./01.

Nakon ostavke Hrvoja Vlašića, momčad s Pecare u sutrašnjem susretu protiv Hemofarma u NLB ligi vodit će Danijel Jusup. Trener koji je već jednom bio na Pecari s ljudima iz Uprave dogovorio je vođenje momčadi Širokog do kraja sezone.

- Nadam se da ćemo s Jusupom ugovor produžiti i za iduću sezonu, kazao je predsjednik Širokog Eroneta Ante Suton.

Plodovi rada

- Žao mi je što smo se prilikom njegova prvog dolaska u Široki Brijeg u sezoni 2000./2001. brzo razišli. Tada je dobro selektirao i pripremio momčad, te smo plodove njegova rada kasnije materijalizirali, istaknuo je Suton napomenuvši kako novi trener može pomoći na daljnjoj igračkoj proizvodnji gdje je dosad dosta napravljeno, te je i zahvalio dosadašnjem treneru Vlašiću. Novi trener na klupi Širokog Danijel Jusup o svom drugom dolasku na Pecaru kazao je:

- Nisam puno razmišljao. Znam ljude u klubu i brzo smo se dogovorili. Drago mi je što sam ponovno u Širokom. Znam i dosta igrača, tako da će mi i to pomoći u bržoj adaptaciji.

Težak protivnik

O večerašnjem protivniku koji je proteklih dana doveo također novog trenera Jusup je kazao:

- Dolazi nam iznimno kvalitetna momčad. Moramo odigrati na visokoj razini i kroz kvalitetne treninge ići korak po korak kako bismo napravili dobar rezultat. Iz iskustva znam da sam neke momčadi koje sam trenirao zaticao dosta zapuštene, međutim za Široki nakon prvih treninga moram reći da je momčad pristojno pripremljena. Ljudi koji su radili s igračima nisu sjedili skrštenih ruku, zaključio je Danijel Jusup. Hoće li biti igračkih promjena, predsjednik Suton je kazao kako je to stvar prije svega trenera, koji je kazao kako takve odluke neće donositi na brzinu.

Zna se samo da je troipolgodišnji ugovor sa Širokobriježanima potpisao dojučerašnji branič Šibenika Luka Petković. Direktor kluba Predrag Mikulić kazao je kako je Široki dovođenjem jednog od najboljih hrvatskih trenera još jednom pokazao da je veliki klub te pozvao gledatelje da u što većem broju dođu na utakmicu koja započinje u 20.05 sati i kao dosad budu njihova velika podrška.

Brojni su košarkaši rođeni u Zadru nosili majicu košarkaškog klupa iz Širokog Brijega. Uz već sada legendarne Stipu Šarliju, pa virtuoza Martina Vanjka, koji su prestali igrati, i sadašnja postava ne može bez košarkaša iz Zadra.

Kapetan momčadi je Šime Špralja, a značajnu ulogu u momčadi ima i Jure Ružić. Osim igrača, petorica zadarskih stručnjaka vodila su KK Široki Brijeg, a to su Vladimir Vanjak, Tihomir Bujan, Neven Plantak, Hrvoja Vlašić, te Danijel Jusup, kojemu će ovo biti drugi mandat na klupi Širokog.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije