Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NLB Final Four

Cibosi pod pritiskom jer im je u rukama i sudbina kluba

Cibona
Petar Glebov/Pixsell
22.04.2010.
u 22:44

Premda im gostujuće momčadi zasigurno barem malo zavide, košarkaši Cibone će u polufinalu NLB lige biti momčad pod najvećim pritiskom.

 Najrasterećeniji će biti njihovi polufinalni suparnici zmajčeki (20.15), jer u klubu koji nema direktora niti predsjednika igraju za svoj užitak. Njihov trener Jure Zdovc najavljuje:

- Imam devet igrača, sedam sposobnih za igrati, samo dvojicu viših od dva metra. No, i takvi se imamo pravo boriti i pokušati iznenaditi domaćina, po meni prvog favorita turnira.

Partizan i Hemofarm će pak u 17.15 obuzeti njihovo suparništvo. Košarkaši iz Vršca žele skalp sudionika euroligaškog Final Foura.

Treninzi žešći nego inače


Cibose će pritiskati iščekivanja svih onih koji će u nedjelju zaobići Arenu u širokom luku ne uđe li Cibona u finale. Osim toga, u rukama im je i sudbina kluba (turnir će pratiti potencijalni sponzori) ali i imidž sporta. Osjećaju li to igrači?

– Grča će biti jer doista je bitno da se uđe u finale. Mnogi očito nisu svjesni kakva je kvaliteta tog natjecanja, gledaju sve to podcjenjivački. Možda smo i zbog svega toga ovaj tjedan trenirali žešće nego obično – kaže Ivan Tomas s kojim se slaže i njegov brat Marko, prvi igrač momčadi:

– Veći je pritisak igrati u polufinalu s Olimpijom. Za priredbu, pa i za sliku o sportu, presudno je to hoće li Cibona igrati u finalu. Vjerujem da smo sposobni osvojiti naslov usred Zagreba – uvjeren je Marko.

Arena kao motiv

Kao i obično, Dalibor Bagarić je i jučer otišao do Kamenitih vrata, zapalio svijeću i pomolio se.

– Pomolio sam se samo za to da svi budemo zdravi, jer i drugi se mole Bogu, pa on ne može svima uslišiti pobjedničke želje. Pritisak je logičan kada god je u pitanju neki važan posao. Ja sam više pozitivno uzbuđen nego nervozan, a naši najmlađi igrači Bogdanović, Radošević i Zubčić na to trebaju gledati kao na novo iskustvo. Svima nama publika u Areni, a čujem da će je biti dosta, treba biti poseban motiv, jer ona će nam pomoći, posebno budemo li igrali žestoko u obrani, iz koje će krenuti i dobar napad.

U poluvremenu utakmice s Olimpijom, na parket će osmorica Ciboninih prvaka Europe iz 1985., njihovi liječnici i dvojica trenera - Novosel i Pavličević.

Po riječima gradskog pročelnika za sport Ivice Lovrića za petak je ostalo još oko 2000 ulaznica u koje on uračunava i onih 400 koje je policija blokirala za slučaj dolaska simpatizera gostujućih momčadi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije