Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NLB LIGA

Ciboni gradski derbi, Tedeschi kao Elvis

'TedeschiElvis2_dbr_spo_0602'
'Photoshop'
06.03.2010.
u 19:21

Košarkaši Cedevite upisali su dvanaestu pobjedu u utakmici 23. kola regionalne NLB lige. U Zagrebu su bili bolji od FMP-a 79-67. U gradskom derbiju u Trnskom Cibona je pobijedila Zagreb sa 87:76.

Za poraz u finalu Ćosićeva kupa Cibona je uzvratila Zagrebu u 23. kolu NLB lige. Sa 87:76 vukovi su potvrdili prvo mjesto i bitno umanjili izglede petog Zagreba da zaigra na turniru najbolje četvorice. Unatoč odličnom Žoriću (26) i Simonu (23) za domaćine je pobjeda bez ozlijeđenih Mulaomerovića, Krstića i Miljkovića, očito bila nemoguća. Cibosi su imali sjajnu tricašku večer. Od 16 trica, najviše ih je ubacio Slovenac Udrih (5) koji je u toj utakmici igrao uvjerljivo najbolje otkako je u Ciboni. Po tri trice postigli su Marko Tomas i Jamont Gordon. Upravo je Amerikanac u sastavu gostiju sa tri trice u dvije minute (između 52:52 i 63:54) slomio otpor borbenih zagrebaša. Važna karika pobjede gostiju bio je i centar Bagarić (15 koševa, tri asistencije) koji se u žaru borbe verbalno zakvačio s bivšim cibosom Parkačinom.

 

– U Trnskom je protiv Zagreba teško igrati jer igra lako u napadu. Naš vanjski šut vjerojatno je bio njihov koncepcijski rizik, no mi smo pogađali izvana. Imali smo vrlo malo bacanja, samo četiri, no u igri protiv Zagreba valjda tako mora biti – kazao je Cibonin trener Velimir Perasović.

Elvis Presley ukazao se u Podsusedu i “pomogao” Cedeviti da nadjača srbijansku “Fabriku mladih pobednika” odnosno beogradski FMP (79:67). Bila je to 12. pobjeda domaćina u NLB ligi koja im otvara vrata kvalifikacija za Ulebov Eurokup. U nju su najviše ugradili Anderson (16 koševa, 6 asistencija), Žižić (16 koševa) i Baždarić (14), ali hvalevrijednu dionicu imao je i Petrović (12 koševa za 12 minuta). Cijeli susret vlasnik kluba Emil Tedeschi gledao je odjeven poput Elvisa Presleya. Nije si umislio da je legendarni roker, već je istu večer išao na tematski maskenbal svoga prijatelja, odvjetnika Borisa Šavorića.

 

Nakon poraza 83:87 od Bosne u Sarajevu, Zadar je pao na osmo mjesto, jedno mjesto iza Cedevite.

 

Ostali rezultati 23. kola: C. zvezda - Helios 102:71, Radnički - Široki 71:61.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije