Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
starta nlb liga

Cibona u strahu od raspadanja, Zadar bez prave klase

Marin Rozić
Renato Branđolica
09.10.2009.
u 08:24

Danas počinje 10. sezona NLB lige, čini se, nikad izjednačenija.

Više nema izrazitog favorita kao što je to bio trostruki uzastopni pobjednik Partizan, koji su ljetos napustili Tepić, Veličković, Tripković i Lasme. Cibona i Zadar dovoljno su kvalitetni da bi bili u igri za završni turnir.

Trener vukova Velimir Perasović ostao je bez okosnice momčadi iz prošle sezone (Kus, Anderson i Prkačin), ali s Gordonom, Gravesom, Tomasom i Bogdanovićem vanjska je linija moćna, no cibosi su slabi na centarskim pozicijama. Perasović u teškoj financijskoj situaciji nije dobio novac za još jednog visokog igrača kojeg toliko želi, no čini se da će se Cibonin trener morati moliti da klub dobije jakog sponzora jer bi u suprotnom usred sezone mogao ostati bez cijele momčadi.

Trener Zadra Zmago Sagadin složio je momčad bez ijednog igrača vrhunske klase. Ima veći izbor igrača nego prošle sezone, no bit će zanimljivo vidjeti tko će preuzimati odgovornost za odlučujuće lopte.

Zagreb i Cedevita bi, sudeći po sastavima, trebali bez većih teškoća biti u sredini ljestvice. Mravi nisu puno mijenjali. Mnogo je toga ovisilo o Anti Tomiću, koji je ostao, kao i svi važniji igrači (Mulaomerović, Krstić, Simon...), a momčad je pojačao Nikša Prkačin.

Cedevita je debitant u ligi, no uprava kluba dovela je Žižića, Rudeža, Opačka i Krasića, te trenera Slobodana Subotića koji ima nos za strance. Pa je u Podsused doveo odličnog kanadskog košarkaša Jermainea Andersona i Thomasa Mobleya.

Ljubljanska Olimpija bit će jaka. Vratio se Sani Bečirević, a klub je pojačan i slovenskim reprezentativcima Šlokarom i Klobučarom. Ne treba zaboraviti ni Hemofarm i Crvenu zvezdu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije