Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROLIGA

Cibona 'razbila' Himki i nada se četvrtfinalu

Jamont Gordon
Antonio Bronić/Pixsell
03.03.2010.
u 20:32

Ono što je Cibona napravila Himkiju u 5. kolu Top 16 Eurolige može ući među najveće pobjede zagrebačkog kluba.

Vukovi su jednu od najskupljih europskih momčadi pobijedili sa 82:63 na krilima fantastičnog Bojana Bogdanovića (22 poena, trice 6/6) i Jamonta Gordona (23 poena).

Nemojte naljutiti cibose, trebala je biti glavna rečenica trenera Scariola svojim igračima prije početka susreta.

Nakon što je Jamont Gordon ubacio prvih 10 poena i donio 10:2, a zatim Bojan Bogdanović serijom 5:0 za 25:17 priprijetio je Kelly McCarthy. Doveo je američki Rus Himki na 25:25 u 14. minuti i vukovi su se naljutili.

Od tada je na terenu postojala samo jedna momčad, koja je u petorci rGordon-Troha-Tomas-Bogdanović-Andrić agresivnom zonskom obranom i pametnim napadom otišla na odmor serijom 15:0 odnosno 40:25.
Neealno je bilo vidjeti kako zvijezde ruske momčadi nemaju ideje u napadu, dok su se Gordonu priključili Tomas i Andrić za zasluženi bijeg pred nerazumljivo polupraznim Draženovim domom.

Glavna nada tijekom odmora je bila - "Samo da ne padnu kao u prošlim susretima". Vratile su se momčadi na teren, a Cibona je suprotno svim bojaznima nastavila obrambenu rapsodiju.

Gordon je razigravao, Andrić skakao i ubacivao, a semafor u 26. minuti pokazao nevjerojatnih 53:30. Međutim, Rusi se nisu predavali i serijom 11:0 došli na samo 53:41. Mladi vukovi su se opustili, pomislili da je sve riješeno te je Velimir Perasović na dvije minute odmora potrošio glasnice kako bi vratio ozbiljnost za 58:43 na kraju treće dionice.

Strah u rukama? Samo na tribinama. Europski prvak na klupi Himkija mogao je samo širom otvoriti oči, čuditi se predstavi svoje momčadi, koju je Cibona odlično "uštopala" i polaganjem Udriha ponovno otišla preko plus 20 (66:44, 33. minuta).

Do kraja susreta je preostalo samo - uživati. Nekoliko pokušaja alley-oopa Gordona za Bagarića uspjelo je u posljednjem napadu. Uz moćno zakucavanje Bagarić je iznudio prekršaj te proslavio sve uz "chest bump" s Bogdanovićem.

Uz nepromašivog Bojana, koji je uz šest trica upisao i devet obrambenih skokova, osam skokova i tri asistencije upisao je Gordon.

- Znali smo da imamo šanse za četvrtfinale te smo uspjeli dobiti i s velikom razlikom. Idemo u Vitoriju s nadom u pobjedu i prolaz među osam najboljih - s osmijehom na licu je za Sportklub prokomentirao susret Bojan Bogdanović.

Pogledao je mladi Mostarac i u budućnost:
- Ako ostane ova ekipa možemo napraviti velike stvari. Nadamo se i na Final Four NLB lige ući s prve pozicije, a u Euroligi se nadamo pomoći Olympiakosa.

Marko Tomas je ubacio 15 poena, Lukša Andrić je dodao devet i devet skokova, a odlična obrana je nadoknadila i neraspoloženog Udriha, kao i ponekad presporog Bagarića.

Visokom pobjedom cibosi su produžili i nadu u plasman među osam najboljih momčadi Starog kontinenta. Za taj podvig Cibona čeka pobjede Olympiakosa protiv Caje Laboral i kod Himkija, a uz to trebaju slaviti u Vitoriji protiv moćne Caje.

Vukovi su jednu od najskupljih europskih momčadi pobijedili sa 82:63 na krilima fantastičnog Bojana Bogdanovića (22 poena, trice 6/6) i Jamonta Gordona (23 poena).

Komentara 3

D2
Dubravko_23
09:20 04.03.2010.

Hvala HRT-u što nam je omogućio radost loptanja pod obručima. Svala čast Ciboni, ovaj uspjeh je izrazito vrijedan jer je postignut u izrazito jakom natjecanju, jer su pokazali zube najjačim europskim klubovima, jer je konačno u prvom planu bio sport i samo sport...

MA
matan91
21:22 03.03.2010.

E, to je prava pobjeda hrvatskog kluba za razliku od hokejaša

KU
kumanovac
02:23 04.03.2010.

Sramota bi bila da ekipe koja je u euro ligu od 15 utakmica izgubila 11 udje u zadnjih 8.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije