Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nastupit će u Eurokupu

Cibona izgubila od Lietuvos Rytasa i ostala bez Eurolige

Goran Suton
AFP
01.10.2011.
u 17:54

Košarkaši Cibone ispali su s kvalifikacijskog turnira za Euroligu u Vilniusu, nakon što su izgubili od Lietuvos Rytasa 71:88

Da nisu tako očajno skakali u obrani (omjer skokova bio je 19-44), cibosi su jučer u Vilniusu mogli ozbiljnije ugroziti favoriziranog domaćina. No, igračima i proračunom snažniji Lietuvos Rytas iskoristio je raspad sistema kod gostiju u drugom poluvremenu i na kraju visoko pobijedio Cibonu (88:71) za današnji finale euroligaškog kvalifikacijskog turnira. Zagrepčani tako nakon 20 sezona po prvi put neće igrati u Euroligi, ali su automatski plasirani u Eurokup.

Nakon 17:24 u prvoj četvrtini Cibonina petorka Harper, Kovačević, Marčinković, Zubčić i Suton (Žižić) napravila je 15-3 za 32:27. Postignuto je to uz veliku agresivnost na linijama dodavanja, ali i odličnoj napadačkoj minijaturi Kovačevića.

U novom odvajanju na “plus pet” sudjelovao je Zubčić, a slabe defenzivne rotacije spriječile su Zagrepčane da na veliki odmor odu sa zalihom (41:41). Nažalost, početkom drugog poluvremena, Cibonin trener Josip Vranković nije pronašao petorku koja će nastaviti istim tempom, u napadu se počelo solirati, pa su se domaćini odvojili.

U dvije utakmice u Vilniusu Cibona se nije osramotila. Štoviše, najavila se kao jači sastav no lani koji će ozbiljno prijetiti Zagrebu i Cedeviti. Doduše, dobro su se vidjele i slabosti. Jedan je organizacija igre (Chase je sumnjiv, a Harper zelen razigravač), a drugi spore noge centara koji ne mogu pratiti defenzivni ritam vanjske linije.

Prvi centar Žižić još nije u formi, baš kao niti jučer solidni Suton koji se snagom želje i volje nameće treneru. Chase ne može igrati niti potrebnu obranu na suparničkom razigravaču (za tri i pol minute olako je napravio tri prekršaja na Riceu), a jaki individualac Barbour jučer je bio jako loš (četiri koša za 23 minute).

Koševe za Cibonu postigli su: Harper 14, Suton 13, Rudež 11, Chase 9, Kovačević 7, Zubčić 7, Barbour 4, Žižić 2, Rozić 2, Lalić 2.

Komentara 1

JO
jolly
18:16 01.10.2011.

Sa 20 skokova manje se nije moglo ništa napraviti. Centri su potpuno podbacili, posebno Žižić. Njega bi se trebalo podhitno rješiti. Prespor, pretežak, a dolazi i doba godine kad se on već tradicionalno ozljedi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije