Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAGREBAČKI DERBI GOSTIMA

Cedevita tricama srušila prokletstvo Trnskog

Andrej Štimac
Davor Puklavec/PIXSELL
18.04.2010.
u 19:10

U 8. kolu A-1 Lige za prvaka košarkaši Cedevite pobijedili su na gostovanju Zagreb (80:72). Predvodio ih je Damjan Rudež sa 26 poena.

Dogodio se i prvi "break" među NLB ligašima u hrvatskoj Ligi za prvaka. Cedevita je prva iz kvarteta Cibona-Zadar-Zagreb-Cedevita, koja je slavila u gostima i time napravila dobar posao pred doigravanje.

Kao i u posljednjem međusobnom dvoboju u NLB ligi, kada su igrači Slobodana Subotića ubacili čak 23 trice, dalekometni ubačaji su još jednom bili prejako oružje za mrave. Predvođeni Rudežom (26 poena, trica 6/10), "vitaminci" su ključnu seriju napravili u posljednjoj četvrtini te sa zaostatka 54:58 pobjegli na nedostižnih 76:66.

Koliko su gosti vjerovali u vanjski šut pokazuje i podatak da su na poluvremenu (vodstvo Zagreba 37:32) uputili tek devet šuteva za dva poena i 16 za tri poena, dok je nastavak susreta donio i nastavak vjere.

Uz Rudeža, dvoznamenkasti su bili Baždarić (15 poena, trice 3/8), te Anderson i Opačak, koji su ubacili po 10 poena. Cedevita je tako slavila čak i s lošim učinkom Andrije Žižića, glavne figure pod obručima. Splićanin je na parketu, zbog problema s osobnim pogreškama, proveo tek 13 minuta i pogodio jedan od dva šuta.

Zagreb je predvodio Damir Mulaomerović sa 21 poenom, dok se istaknuo Andrej Štimac, koji je bio nepogrješiv te uz šut 6/6 iz slobodnih bacanja, 2/2 za dva i 3/3 za tri poena, ubacio 19 poena.

Silom prilika došao je Slobodan Subotić do taktike koja ga je odvela do prve Cedevitine pobjede u Trnskom.

- Ne želim se praviti pametnim pa reći da smo to spremali. Na igru bez centra, s dvije četvorke Krasićem i Rudežom, prisilili su nas Žižićevi prekršaji, koji su našem centru omogućili da odigra samo 12 i pol minuta - priznao je Subotić nakon završnih 80:72 za njegov sastav.

Još jedan Subotić ima zasluge za prvu gostujuću pobjedu nekoga u krugu velike četvorke. Cedevitaši su napravili preokret kada je na klupi sjedio Kanađanin Anderson, a igru organizirao Srđan Subotić, koji je pak upro prstom u dvojicu igrača prevage:

- Sve je polazilo od Baždarića i njegovih prodora, mi smo samo dalje vrtjeli loptu do otvorenog čovjeka, a tamo je najčešće bio Rudež.

- Izgubili smo sve što se dalo i sada smo u vrlo zabrinjavajućoj situaciji - ustvrdio je kapetan Zagreba Simon.

Cedevita s omjerom 6-1 i utakmicom manje drži drugu poziciju iza jedine neporažene momčadi prvenstva, Zadra, koji ima omjer 8-0. Treća je Cibona sa 5-2, a Zagreb ima 4-3 uz utakmicu manje. Novi susret ove dviju momčadi je već u srijedu, 21. travnja, kada se igra zaostali susret 1. kola.

Cibona sigurna u Trogiru

Cibona je odradila posao na gostovanju kod Trogira sa 95:72. Domaćin se držao do početka druge četvrtine kada vukovi ubacuju u višu brzinu i već na poluvremenu imaju sigurnih 57:34.

Jamont Gordon je upisao 16 poena, a Velimir Perasović za 16 minuta na parketu od Roberta Trohe je "dobio" 15 poena (trice 5/6). Bojan Bogdanović je zabio 13, a Vukušić 10 poena. Kod Trogira najučinkovitiji je bio Luka Drezga sa 20 poena (trice 6/8).

Uz 32 koša Pilepića, Brod je kod kuće pobijedio Dardu (90:81).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije