Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sedam godina za prvi trofej Cedevite

Cedevita je jedini klub u Hrvatskoj koji uzastopce raste

'16.02.2012., Trnsko, Zagreb - Finalna utakmica Kosarkaskog kupa Hrvatske \'Kresimir Cosic\', KK Cedevita - KK Zagreb CO. Slavlje pobjednika KK Cedevita. Emil Tedeschi, Drazen Anzulovic. Photo: Sanjin
Foto: 'Sanjin Strukic/PIXSELL'
1/4
17.02.2012.
u 20:54

Cedevita je jedini košarkaški klub u Hrvatskoj koji uzastopce raste. Prije 7 godina u tadašnji Hiron Botinec ušla su trojica prijatelja, Emil Tedeschi, Mladen Veber i Davor Užbinec, i nije bilo sezone da klub nije zakoračio na stubu više

Preskočili su jednu stubu, no kupnja pozivnice za regionalnu ligu bila je legalna.

Bez obzira na to što ga Grad Zagreb financijski ne podržava ni približno kao Cibonu i Zagreb, pobjednik Ćosićeva kupa danas je najperspektivniji hrvatski klub. Doduše, najperspektivniju momčad nema jer u njoj je previše veterana, no u klubu su počeli sustavno raditi s klincima pa će naraštaj 1994. biti prvi iz vlastite proizvodnje. Klub ništa ne radi preko svojih mogućnosti, što se ne bi moglo reći za rivala iz Trnskog.

- Čini mi se da smo spremni za odstrel - kaže Zagrebov trener Androić misleći na rasprodaju skupih igrača.

May je već prošlost, a okolo su nuđeni i Kasun, Heytvelt i Ožbolt. Mravi su u teškoj financijskoj situaciji, uništila ih je Euroliga za kojom su toliko žudjeli. Sada tome stremi Cedevita, no privatni kapital u tom klubu s time će se bolje znati nositi.

>> Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista <<

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije